KOMMENTARER

Neste gang Sylvi drar til Rinkeby, blir det uten pressen på slep

Frykten for hva Listhaug kan gjøre i Stortinget er overdreven.

MISTET MAKT: Ord er viktige, men de har en helt annen tyngde og evne til provokasjon når de kommer fra ansvarlig statsråd på et felt - enn når de kommer fra en menig stortingsrepresentant i et regjeringsparti. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MISTET MAKT: Ord er viktige, men de har en helt annen tyngde og evne til provokasjon når de kommer fra ansvarlig statsråd på et felt - enn når de kommer fra en menig stortingsrepresentant i et regjeringsparti. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

En ydmykende prosess har fått en lykkelig utgang. Da Sylvi Listhaug på Facebook i går tidlig varslet at hun trakk seg som statsråd, demonstrerte hun grundig hvorfor det var både riktig og viktig.

Den påfølgende pressekonferansen hadde egentlig bare ett budskap: Ingen må tro at hun mente noe som helst med forrige ukes unnskyldning i Stortinget. På fire minutter gikk den avtroppende justisministeren til frontalangrep på alle opposisjonspartier og fikk fram hvor uenig hun var med statsministeren.

Listhaug vil framover fortsatt komme med uverdige utfall mot sine meningsmotstandere. Men fra nå av vil hun gjøre det fra Stortinget, ikke regjeringskontorene.

Norge var to timer unna en mulig regjeringskrise. En hvilken som helst annen statsråd ville trukket seg lenge før det gikk så langt. I to uker har Listhaug trosset statsministeren i full offentlighet og satt sin egen karriere foran både partiet, regjeringen og landets beste. Likevel har hun ikke fått sparken. Kommentatorer har omtalt henne som urørlig. Frykten har vært stor for hva Sylvi Listhaug kan finne på i Stortinget. Den frykten har vært overdreven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer