MOBIL SNIKING: Konami satser nå på iPhone, og lanserer neste år «Metal Gear Solid Touch» til iPhone.
MOBIL SNIKING: Konami satser nå på iPhone, og lanserer neste år «Metal Gear Solid Touch» til iPhone.Vis mer

Neste «Metal Gear Solid» kommer på iPhone

Sammen med «Silent Hill».

(Dagbladet.no): For to uker siden la det japanske spillselskapet Konami ut en mystisk nettside som pirret fansen av spillserien «Metal Gear Solid».

På nettsiden var det oppført noen symboler, samt teksten «A next Metal Gear is ...». Spekulasjonene om hva gåten betød var mange, men svært mange trodde at spillserien skulle over på Xbox 360.

Blant symbolene var bokstaven 'i', og i dag bekreftet Konami at de som tippet på «MGS» på iPhone hadde helt rett.

Spillselskapet planlegger nemlig å rulle ut en rekke spillserier til Apples mobiltelefon, og «Metal Gear Solid Touch» skal ifølge Kotaku bli tilgjengelig til våren.

LOGO: Her er logoen til «Metal Gear Solid: Touch».
LOGO: Her er logoen til «Metal Gear Solid: Touch». Vis mer

«MGS: Touch» vil benytte seg av den trykksensitive skjermen, og inneholde seks brett - med flere tilgjengelig senere. Spillet tar utgangspunkt i «Metal Gear Solid 4», og bildene viser at Old Snake deltar i fullt monn.

Allerede før jul slippes et annet iPhone-spill basert på en kjent Konami-serie. Ifølge Gamesindustry.biz vil «Silent Hill: The Escape» dukke opp før slutten av desember, sammen med «Revolution S Lite» og «Frogger».

iPhone har raskt begynt å bli en betydelig plattform også for spill, med flere hundre spill tilgjengelig via AppStore og en flere stortitler på vei fra etablerte spillselskaper. Vi har sett på noen av spillene, noe du kan lese om på Dagbladet.no i løpet av den nærmeste framtid.

MOBIL SKREKK: Også «Silent Hill» finner veien til Apples mobiltelefon.
MOBIL SKREKK: Også «Silent Hill» finner veien til Apples mobiltelefon. Vis mer