Neste møte med Mario blir til sommeren

Og «Metroid» følger hakk i hæl.

|||Denne uka kjører Nintendo en serie pressekonferanser verden rundt. I løpet av de siste par dagene har vi blant annet fått vite når de kommende storspillene «Super Mario Galaxy 2» og «Metroid: Other M» blir gitt ut på Wii.

Førstnevnte kommer som antatt i løpet av sommeren, nærmere bestemt 11. juni. Her får vi bli med Mario på nye reiser til farge- og fantasirike galakser og planeter. Mario får både gamle og nye egenskaper, og dinosaurkompisen Yoshi gjør et comeback.

Actioneventyret «Metroid: Other M» har dessverre ikke fått noen sikker dato, men skal slippes en gang i løpet av tredje kvartal. I Statene kommer spillet 27. juni, så mest sannsynlig får vi det i løpet av juli eller august.

«Metroid: Other M» er utviklet i samarbeid med Team Ninja fra Tecmo Koei, og er en direkte oppfølger til SNES-klassikeren «Super Metroid». For første gang har Nintendo gitt Samus en stemme, samtidig som de vil fokusere mer på historien enn i tidligere «Metroid»-spill. «Other M» kan spilles i både første- og tredjeperson, men foreløpig vet vi ikke nøyaktig hvordan dette kommer til å fungere.

Bortsett fra Nintendos store utgivelser fikk vi også datoer for «Monster Hunter Tri» og oppfølgeren til N64-klassikeren «Sin and Punishment», som begge lanseres i løpet av våren.

Capcoms monsterslakter «Monster Hunter Tri» slippes i Europa 24. april. Spillet går ut på å jakte på alt fra nusselige pelsdotter til ruvende, pansrede drager. Ved å nedkjempe monstrene kan du vinne deler av kroppene deres, som skinn, horn og skjell. Disse kan du så bruke til å lage nytt utstyr. Jo bedre armert du er, jo større uhyrer kan du nedlegge.

«Sin and Punishment: Successor of the Skies» skal ligge i butikkene fra 7. april. Dette foregår i en postapokalyptisk fremtidsverden full av muterte uhyrligheter. De to ungdommene Isa og Kachi er på rømmen i denne verdenen, og den eneste måten å overleve på er å løpe fort og skyte eller hogge i stykker alt som rører på seg. Spillet er utviklet av anerkjente Treasure, som også stod bak originalspillet.

Følg med i tiden framover for snittitter på «Super Mario Galaxy 2» og «Metroid: Other M».

Denne saken er levert av Gamer.no.