NY SERIE: Thomas Giertsen og hans produksjonsselskap Feelgood står bak den nye humorserien «Neste sommer». Serien har innspillingsstart sommeren 2013, og sendestart på TVNorge høsten neste år. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY SERIE: Thomas Giertsen og hans produksjonsselskap Feelgood står bak den nye humorserien «Neste sommer». Serien har innspillingsstart sommeren 2013, og sendestart på TVNorge høsten neste år. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

«Neste sommer, da skal alt bli så mye bedre»

Thomas Giertsen lager ny humorserie.

(Dagbladet): - Vi har tatt utgangspunkt i den norske hyttetilværelsen, og de klassiske problemene som oppstår på hytta.

Slik forklarer Magnus Ravlo Stokke den kommende humorserien «Neste sommer».

Stokke er daglig leder i Thomas Giertsens produksjonsselskap Feelgood, som produserer serien.

Trøblete hyttesommer Innspillinga av serien starter i sommer.

- Nordmenn er alltid på jakt etter den perfekte hytteferien, til tross for svigerforeldre, foreldre, kranglete naboer og alt annet som byr på trøbbel. Og så er det jo dette med at «neste sommer, da skal alt bli så mye bedre», sier Stokke om konseptet.

Hvem som skal spille hytteturistene er ikke bestemt.

Feelgood har imidlertid serier som «Nårje», «Torsdag kveld fra Nydalen» og «En god nummer to» på merittlista, noe som gjør det vanskelig å ikke tenke på navn som Otto Jespersen, Henriette Steenstrup og John Brungot - uten at Stokke vil bekrefte det.

Busjett: 16 mill. I første omgang lages det ti episoder av «Neste sommer», hver episode 23 minutter lang, og serien skal sendes på TVNorge.

Denne uka ble serien tildelt et produksjonstilskudd på 2.7 millioner kroner fra Norsk Filminstitutt (NFI). Seriens totalbudsjett er på 16 millioner kroner.

Ifølge NFI er sendestart på TVNorge høsten 2013.

Produsent Giertsen Manusforfatter Lars Gudmestad, som tidligere har skrevet filmer som «Hodejegerne», «Buddy» og «Kompani Orheim», er skribenten bak «Neste sommer». Regi er ved Simen Alsvik («Lilyhammer», «Tina & Bettina - The Movie», «Hjem»).

Kreativ leder i Feelgood, humorist og «Helt perfekt»-skuespiller Thomas Giertsen er også involvert på produsentsiden i arbeidet om serien.

Stokke forteller at det har vært mange hytteelementer å ta av når det gjelder manusarbeidet.

- Vi har jobbet veldig lenge med denne serien, og liker den kjempegodt. En ting er at jeg er fornøyd, men jeg kan også si at alle involverte er veldig fornøyde.