neste stopp tøyen

Tøyen spiller ikke gitar. De spiller PlayStation.

- VI ER SOM ET GAMMELT EKTEPAR, forteller Torstein mens Tollef er på do.

- Hvis en av oss er alene, og møter noen felles kjente, spør de alltid om hvor den andre er, sier han.

Inntil nylig bodde de to også sammen, i etasjen over der vi nå sitter og spiser steinbit. På Botsen Bar. På Tøyen.

DE MØTTE HVERANDRE SOM STATISTER i TV-serien «Syv søstre», senere også «Hotel Cæsar», og siden den gang har altså Tollef Berger (24) og Torstein Dyrnes (25) vært uadskillelige- nå som bandet Tøyen, aktuelle med «EP Phone Home». Kanskje har du hørt hitlåta deres «India Pindia» på radioen, den litt rare, men fengende låta der bollywoodsk banghra kaster seg hodestups inn i elektronikapopen. Man skulle tro de to har tilbrakt lang tid i India, med sitarer og denslags. Men de to guttene fra Mysen og Grimstad har ikke vært lengre enn fargerike Tøyen i Oslo- og instrumentet deres, det er intet mindre enn en PlayStation. Det skal bli interessant å se dem på scenen på Øya.

MUSIKKEN ER LAGET FORAN TVEN, og må nødvendigvis fremføres på samme vis.

- Jeg tror nok folk kommer til å bli overrasket når de ser oss på scenen, sier Tollef:

- Det eneste vi har med oss, er to PlayStationer og to TV-skjermer- og en kvinnelig vokalist og en fyr med en mixer.

Torstein insisterer på at de skal prøve å gjøre sitt beste for å få til et show.

- Vi er sjenerte gutter, så vi kommer nok til å se mye på TV-skjermene. Men vi skal prøve å nikke på hodene når vi står der med kontrollene, så folk faktisk kan se at vi driver på med noe.

PÅ JUKEBOKSEN HAR NOEN LOKALE HELTER begynt å skumme fløten av kommersiell hip hop, og nabobordet har skrudd opp volumet på fylla et par hakk. Plutselig begynner gutta å legge ut om et annet band:

- Flirt , sier Torstein, og får stjerner i blikket.

- Der har du drømmeduetten vår, Flirt og Tøyen.

Han snakker om bandet med de pur unge jentene som for en stund siden hadde 2-step-låta «Ukorrekte rykter».

- På radioprogrammet vårt, Supersonisk sommer på RadiOrakel, har vi snakket mye om Flirt, men dessverre virker det som om folk har glemt dem. Det hadde vært fint om vi hadde kunne vært dem som gjorde noe med det.

ALLE KAN IKKE LIKE OSS, HELLER, innrømmer Torstein. Den første CDen de ga ut, ble stort sett bytta inn i andre skiver, og EPen de har ute nå er trykket i litt over 500 eksemplarer.

- Akkurat som jeg hater Kaizers Orchestra, er det sikkert også noen som går rundt og irriterer seg over musikken vår- men kanskje ikke like intenst.

MED ETT STRØMMER The Whos «Baba O\'Reily» ut fra jukeboksen.

- Vi hater forresten bredbent rock. De som driver med sånt, har trange jeans og elendig kroppshygiene. Alle sammen. Det er fælt.

<B>TV-SPILLMUSIKK: Guttene i Tøyen spiller Playstationbasert elektronika-musikk, men drømmer mest om bandet Flirt. Spiller lørdag.