STILLE FØR STORMEN: Det gjøres klart til spillmessen E3 på LA Convention Centre. Neste uke vil det komme tonnevis med spillnyheter herfra. Foto: SNORRE BRYNE
STILLE FØR STORMEN: Det gjøres klart til spillmessen E3 på LA Convention Centre. Neste uke vil det komme tonnevis med spillnyheter herfra. Foto: SNORRE BRYNEVis mer

Neste uke blir spillbonanza!

Gjør klart for E3-messen.

SATSER TUNGT: Sony har store planer bevegelsesstyring til PS3 med PlayStation Move. Foto: SNORRE BRYNE
SATSER TUNGT: Sony har store planer bevegelsesstyring til PS3 med PlayStation Move. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer
STORSPILL: «Call of Duty: Black Ops» er bare ett av mange storspill som vil bli vist fram. Foto: SNORRE BRYNE
STORSPILL: «Call of Duty: Black Ops» er bare ett av mange storspill som vil bli vist fram. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer
Neste uke blir spillbonanza!

Bevegelsesstyring


Da både Microsoft og Sony på fjorårets E3-messe avslørte sine planer om å «dra en Wii» ved å satse på bevegelsesstyrte spill med Project Natal og PlayStation Move, begynte folk å spekulere i hvordan det hele ville arte seg. Foreløpig har vi knapt fått se noen spill som vil benytte seg av teknologien, og spørsmålet nå er om vi kan forvente rene gimmickspill, eller noe langt mer?

Årets E3-messe vil i stor grad handle om disse spillene. Det er nok ikke til å komme utenom at mange av premierespillene vil være enkle greier, som vi så da Wii ble lansert. Etter noen «off the record»-samtaler har jeg fått nyss om at det ikke bare skal presenteres bevegelesstyrte spill av den familievennlige typen - får vi noe som kan få mer vante og blaserte spillere til å sperre opp øynene?
Neste uke blir spillbonanza!

Nye og bedre maskiner?


Noe av det aller mest spennende med de store spillmessene, er hvorvidt det blir lansert noen nye spillmaskiner. Sjansene er små for at verken Xbox 360 eller PlayStation 3 blir bytta ut med noe nytt, men det er absolutt muligheter til stede for at vi kan få se noe nytt fra annet hold.

Allerede nå vet vi at Nintendo skal vise fram en ny 3d-basert håndholdt, foreløpig kalt Nintendo 3DS. I flere år har folk også håpet på en ny og HD-kapabel Wii-arvtaker, men det kan fortsatt være for tidlig. At vi får se en krympet og mer stillegående Xbox 360 er ikke umulig, Sony har jo allerede gjort dette med PS3. Og hva med PlayStation Portable? Etter fjorårets heldigitale PSPgo trengs det et håndholdt løft fra Sonys side. Kommer det nå, mon tro?
Neste uke blir spillbonanza!

3d-spilling


Nintendo lanserer altså sin Nintendo 3DS, og Sony har allerede lagt store planer for 3D-spill på sin PlayStation 3 - blant annet vil «Killzone 3» støtte Sonys 3D-teknologi fullt ut. Det store spørsmålet nå blir hvorvidt denne teknologien har livets rett, noe vi garantert vil vite mer om på årets E3.

Sony har i stor grad satset svært høyt på denne teknologien, og vil etter alt å dømme gå kraftig inn for å pushe den ut til forbrukerne. Vil folk virkelig omfavne 3d-brillespilling - og ikke minst: Vil Microsoft også hive seg ordentlig på bølgen?
Neste uke blir spillbonanza!

Splitter nye spill


Det er ikke noe nytt at det lanseres oppfølgere i populære spillserier, og mange av de største E3-titlene i år er ingen unntak. «Portal 2», «Gears 3», «Fable III», «Mafia II», «Killzone 3», «Call of Duty: Black Ops», «Infamous 2», «Zelda» ... og lista fortsetter.

Det som alltid er ekstra spennende, er de gangene spillselskapene virkelig slår til med helt nye titler, ting vi ikke allerede har vært innom. Mange forventer mye av «Ico»-oppfølgeren «The Last Guardian» til PlayStation 3, og forhåpentligvis vil vi etter årets E3 ha langt flere unike spill å se fram mot.
Neste uke blir spillbonanza!

Har Sony noe i ermet?


Allerede i god tid før E3 har Sony trukket den ene store lanseringen ut av ermet etter den andre. De har vist fram «Killzone 3», «LittleBigPlanet 2», «God of War: Ghost of Sparta» til PSP - samt at «Infamous 2» også delvis er ute av hatten. Hva er det egentlig de sparer til selve pressekonferansen? Blir det bare snakk om PlayStation Move? Eller er det noe helt annet de skal vise fram?

Det er kribling som dette som gjør at selv garvede spilljournalister blir som barn i tiden rundt E3.

|||Denne uken smeller verdens største spillmesse, Electronic Entertainment Expo (E3), i gang i Los Angeles.

Hele neste uke vil det derfor komme en lang rekke med små og svært store nyheter fra spillverdenen, ettersom de fleste produsenter av spill og konsoller viser fram det de jobber med for tiden.

Sony, Nintendo og Microsoft skal alle ha egne pressekonferanser, i likhet med de største utviklerne - og i tillegg vil messegulvet på Los Angeles Convenction Centre være stappfullt med nyheter som kan prøves ut - av oss.

Undertegnede er på plass i LA sammen med vår samarbeidspartner Pressfire.no, og samtidig sitter Erik Fossum parat foran tastaturet hjemme i Norge. Sammen skal vi sørge for å gi deg de siste, største og mest oppdaterne nyhetene på hva som foregår.

Nytt av året er at vi kommer til å livedekke de største pressekonferansene i vårt splitter nye Spillstudio - det er helt alt kommer til å foregå når ting skjer, og du kan selv delta i studioet hjemmefra. Husk at du hele tiden kan sjekke ut siste nytt på våre spillsider.

For å lade opp til neste uke, har tatt en liten titt i krystallkulen og kommet opp med noen ting som vi tror vil gjøre seg gjeldende på årets messe: