SPÅR 3D-FRAMTID: Nintendo-president Satoru Iwata. Foto: REUTERS/Phil McCarten/SCANPIX
SPÅR 3D-FRAMTID: Nintendo-president Satoru Iwata. Foto: REUTERS/Phil McCarten/SCANPIXVis mer

Neste Wii kommer når 3D er blitt normalt

Folk må kjøpe 3D-tv først, mener Nintendo.

|||Noe av det som vil bli husket best etter årets E3-spillmesse i Los Angeles, er måten Nintendo avduket sin nye DS-håndholdtkonsoll på.

Etter å ha gjort seg ferdig med sin pressekonferanse tirsdag kveld norsk tid, flokket hundre modeller seg rundt klåfingra spilljournalister som fikk mulighet til å teste den nye konsollen kalt 3DS.

Ikke bare fungerer 3DS, men den imponerer også, meldte vår mann hjem om.

Presidenten i Nintendo, Satoru Iwata, hinter nå om at Wii kan gå samme veien som DS. I et intervju med den japanske avisen Nihon Keizai Shimbun (via Andriasang) slår han fast at man venter på at mange nok skaffer seg nye TV?er som støtter 3D før man avslører planene om en ny Wii.

- Vi tror tidspunktet er riktig når andelen 3D-fjernsyn passerer 30 prosent. Vi ser på trendene nøye, forteller han.

Nintendo er i tet når det gjelder 3D-teknologi, sier Iwata i dette intervjuet. Selskapet lanserte den mindre suksessfulle Virtual Boy-konsollen for 15 år siden og har jobbet hardt med innovasjon innen videospill og 3D i to tiår, røper han videre i intervjuet.

- For 15 år siden var ikke teknologien klar. Etter den tid har vi ventet på en ny sjanse og bestemte oss for to år siden at vi endelig hadde teknologien og de andre byggeklossene for å lage et tilfredsstillende produkt.

- 3D tillater oss å oppfylle bildekvalitet som er nært opp til det du ser rundt deg hver dag. I fremtiden vil 3D blir mainstream innen spill, spår Nintendo-presidenten.

Her kan du lese alt vi foreløpig vet om Nintendo 3DS.