Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nesten 50 nye filmer på Netflix

... samt 83 timer med «Friends». Ukas streamingnyheter!

INNEHELG? Det regner over store deler av landet i dag. Da passer det kanskje bra at Netflix har sluppet nærmere 50 filmer - blant dem «Fight Club»? Foto: 20th Century Fox
INNEHELG? Det regner over store deler av landet i dag. Da passer det kanskje bra at Netflix har sluppet nærmere 50 filmer - blant dem «Fight Club»? Foto: 20th Century Fox Vis mer

(Filtermagasin.no): Denne helgen har det vært storslipp på Netflix, med nærmere 50 filmer (blant dem indiefavoritt Safety Not Guaranteed, samt klassikere som Man on Fire, Smoke, Fight Club, L.A. Confidential og det franske følelsesfenomenet De urørlige).

I tillegg til en klassisk humorserie vi mistenker kommer til å sluke en overveldene mengde timer ut av mange nordmenns liv ...

De største serienyhetene finner du imidlertid hos konkurrentene. I tillegg til at NRK har lagt ut hele sesong tre av «Lilyhammer» på en gang, har vi plukket ut noen høydepunkter du kan se nedenfor.

Inne på Filter finner du som vanlig den komplette oversikten over nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, C More Play, NRK Nett-TV og TV 2 Sumo - samt filmconnaisseur-tjenesten Mubi, for første gang.

Se alle Filters streamingtips!

NYHET! Få gode streamingtips rett i innboksen din - meld deg på Filters nyhetsbrev!

«Klondike» Flere og flere vil lage tv-drama, og nå har faktisk Discovery Channel produsert sin første miniserie i tre deler.

Vi befinner oss i 1890, og følger to eventyrere (en av dem spilt av «Game of Thrones»-skuespiller Richard Madden) da Klondike-gullrushet stod på som verst. Underveis lurer mange farer, fra snøskred til blodtørstige ulver til Tim Roth.

Serien er skutt på location, og strålende naturbilder løfter serien mange hakk. Men dette er ikke en ny «Deadwood», snarere må du ha en viss toleranse for melodramatiske historier som følger velkjente rammer.

Kan sees på: HBO Nordic og TV 2 Sumo

«Peaky Blinders» sesong 2 I USA presenteres den som en Netflix-serie, men i Norge er det TV 2 Sumo som har sikret seg rettighetene til dette grimme gangstereventyret fra 1920-tallets Birmingham.

«Peaky Blinders» er en fortelling om Tommy Shelby (Cillian Murphy), sjefen for en broket gjeng banditter som har fått sitt navn fordi de gjemmer barberblader i luene sine (som de bruker til å ... vel, blinde folk). Shelby er en karismatisk figur med grandiose planer som skal gjøre ham til kongen av West Midlands' underverden.

Planene innebærer at serien jevnlig eksploderer i blodige voldshandlinger tonesatt av nyere rock som Nick Cave og The Raconteurs - ikke spesielt subtilt, og kanskje er dette først og fremst noe for dere som syns tempoet i en serie som «Boardwalk Empire» var litt for lavt.

Mange gode skuespillere er det i hvert fall her - Sam Neill er for eksempel alltid bra, mens Noah Taylor og Tom Hardy dukker opp i sesong to. Apropos sistnevnte: Sjekk gjerne ut «Locke» - en super film med Tom Hardy i eneste rolle, som også er skrevet av «Peaky Blinders»-skaper Steven Knight.

Kan sees på: TV 2 Sumo

«Friends» - alle sesonger Vel, her trenger vi ikke si så mye mer enn følgende: Netflix har lagt ut alle ti sesongene av «Friends» i dag, og du vet nøyaktig hva det innebærer om du er sånn anlagt (til info utgjør det totalt 236 episoder og 83 timer).

Kan sees på: Netflix

Andre høydepunkter blant ukas nyheter:
Netflix: Tucker & Dale vs. Evil, Safety Not Guaranteed, Man on Fire, Fight Club, Jumper, Megamind, De urørlige, L.A. Confidential, Smoke

HBO Nordic: Boardwalk Empire - sesongavslutning!, Klondike, The Affair, Colors

NRK Nett-TV: Babycall, Lilyhammer - hele sesong 3!,

TV 2 Sumo: Alpha House - hele sesong 2, Borgia - sesong 1-3

Viaplay: Captain Philips, About Time, Familien

C More Play: Boardwalk Empire - sesongavslutning!, A Late Quartet, Savages

Se alle Filters streamingtips!

NYHET! Få gode streamingtips rett i innboksen din - meld deg på Filters nyhetsbrev!

Inne på Filter finner du som vanlig den komplette oversikten over nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, C More Play, NRK Nett-TV og TV 2 Sumo - samt filmconnaisseur-tjenesten Mubi, for første gang.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media