Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Farmen kjendis på TV 2

Nesten 800 000 nordmenn så «Farmen kjendis»-premieren

Fortsatt stor interesse for å se kjendiser kjempe for tilværelsen.

DET GLADE GÅRDSLIV: Disse kjendisene skal i tida framover kjempe for tilværelsen på gård: Aune Sand, Franke Løke , Stian Thorbjørnsen, Erlend Elias , Dennis Vareide, Stian Sandø, Lene Elise Bergum, Inga Berit Lein, Martine Ek Hagen, Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen og Maiken Wahlstrøm Nilssen, her sammen med programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DET GLADE GÅRDSLIV: Disse kjendisene skal i tida framover kjempe for tilværelsen på gård: Aune Sand, Franke Løke , Stian Thorbjørnsen, Erlend Elias , Dennis Vareide, Stian Sandø, Lene Elise Bergum, Inga Berit Lein, Martine Ek Hagen, Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen og Maiken Wahlstrøm Nilssen, her sammen med programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fjorårets sesong av «Farmen kjendis» slo alle seerrekorder for TV 2. Programmet hadde 973 000 seere i snitt, og finalekampen ble fulgt av utrolige 1,5 millioner seere.

Det er derfor knyttet stor spenning opp til om årets kjendiser vil klare å samle Norge foran TV-skjermen på samme måte som Lothepus, Petter og Vendela gjorde i fjor.

Første episode ble vist mandag kveld på TV 2. Programmet ble fulgt av 779 000 seere, noe som utgjør en markedsandel på 44,6 prosent.

Til sammenlikning ble fjorårets premiere fulgt av 876 000. Det tilsvarer en nedgang på over 10 prosent.

MediaComs TV-sjef Marianne Massaiu mener på ingen måte at TV 2 har grunn til å deppe av den grunn.

- 779 000 er et usedvanlig sterkt tall. Det er veldig få programmer som samler så mange TV-seere, sier Massaiu.

BLIR BONDE: Dagbladet møtte stylist og moteekspert Erlend Elias et par dager før han dro inn på Farmen-gården. På hotellrommet hadde han tatt med seg litt mer enn det som er lov. Her viser han fram de få tingene han får ha med seg hundre år tilbake i tid. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer

Parallelt med «Broen»

Hun påpeker at «Farmen kjendis»-premieren ble vist samtidig med «Broen» på NRK, som også tradisjonelt har hatt høye seertall, noe som potensielt kunne ha påvirket tilstrømningen til TV 2.

- Det er opplagt at «Broen»-premieren ikke har påvirket «Farmen kjendis», sier Massaiu, som tror flere heller velger å strømme den svensk-danske krimserien på nett i dagene som kommer.

Hun mener det er fullt mulig at årets «Farmen kjendis»-sesong kan nå like store seertall-høyder som sin forgjenger.

- Det kommer an på hvor interessante deltakerne på gården er, og på gruppedynamikken. Det er vanskelig å si noe om på forhånd, men TV 2 har produsert dette her i noen runder nå, og kan noe om hvilke knapper de skal trykke på for å skape spenning, sier MediaCom-sjefen.

- Full av overraskelser

Jarle Nakken, programredaktør i TV 2, sier seg godt fornøyd med mandagens seertall:

- Etter fjorårets enorme suksess med «Farmen kjendis» er det godt å se at gårsdagens premiere på sesong to levde opp til de skyhøye forventningene og får en meget god start med 779 000 seere.

Nakken tror TV-seerne vil bli underholdt av de nye kjendisene som tester ut gårdslivet:

- Sesongen er full av overraskelser, og jeg er sikker på at seerne får flere nye kjendisfavoritter på samme vis som at Vendela, Petter og Lothepus ble det etter første sesong.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!