- Nesten å voldta låta

Spesiell skryt til «Stjernekamp»-Reidun.

Reidun Sæther. Foto: Julia Naglestad/NRK
Reidun Sæther. Foto: Julia Naglestad/NRKVis mer

(Dagbladet): Det er en god bunt av kveldens «Stjernekamp»-deltakere som ikke var født på den tida låta de framfører ble laget.

Kveldens låttema var nemlig 50- og 60-tallsrock.

Lars Erik Blokkhus fra Plumbo var første artist ut som hogg seg inn i rockens tidligere år, med låta «Travelin' Band» av Creedence Clearwater Revival.

Selv var han bekymret for engelskuttalen i forkant av opptredenen.

- Jeg stinker i engelsk, sa Blokkhus.

Dette er uansett ikke stedet for de krasseste dommertilbakemeldingene, og Mona B. Riise, Thomas Feldberg og Stephen Ackles hadde alle bare godord å melde tilbake til Plumbo-rockeren etter opptredenen.

- Engelsk kan du jo også, meldte Mona B. Riise.

Nora Foss al-Jabri med Led Zeppelins «Whole Lotta Love» fikk skryt for både stemme og skotøy, mens Mos Elvis-tolkning fikk Stephen Ackles til å «bli stolt».

- Hadde du gjort det der i 1966 på «Ed Sullivan Show», så hadde du aldri fått opptre på tv mer, sa Ackles og refererte til Mos syndige bevegelser.

Ackles la også sin elsk på Anita Skorgans rockeversjon av Gilette-reklamelåta «Venus», men Mona B. Riise barberte stemninga en smule da hun mente at Skorgan måtte «slippe seg litt løs og ta vågale låtvalg».

Den som kanskje følte seg mest hjemme i kveldens rocketema, var nok Eddie Guz i bandet The Carbourators. Han kastet seg inn i Chuck Berrys «Let It Rock» og fikk Thomas Felberg til å si «faenskap» - på en positiv måte - i beste sendetid på NRK.

Musikalartist Reindun Sæther ga seg i vold med Tina Turner-versjonen av Creedence Clearwater Revival-låta «Proud Mary». Det var kanskje derfor Stephen Ackles tok i bruk begrepet «å voldta en låt» som en hedersbetegnelse.

Lars Erik Blokkhus. Foto: Julia Naglestad/NRK
Lars Erik Blokkhus. Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer

- Hun løfter jo taket! Det er snakk om stemme og personlighet. Det gjerlder å ta en låt. Her var det jo nesten å voldta låta. Du var ei kruttønne. Du var alt mulig på en gang. Herlig, sa Ackles i tilbakemeldinga.

Til Dagbladet sier Stephen Ackles at han bare mente tilbakemeldinga som positiv.

- Nå skal det bli spennende å se hvem som voldtar ei låt neste uke, sier musikeren.

Kveldens yngste deltaker Raylee tok fatt på Steppenwolfs velkjente Born to Be Wild. Det fikk Thomas Feldberg til å tenke på en ung Jane Fonda.

- Dette er en av tidens største macholåter. Jeg tenker på en ung Jane Fonda på en steamy klubb i Los Angeles i 1969der Roger Vadim står med «Barbarella»-kontrakten, sa han.

Mona B. Riise mente at Mo gjorde den mest overraskende og beste opptredenen, noe Thomas Feldberg måtte være enig i. Stephen Ackles klarte ikke velge.

Mohamed «Mo» Abdi Farah Foto: Julia Naglestad/NRK
Mohamed «Mo» Abdi Farah Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer

Og det var Anita Skorgan, Nora al-Jabri og Unni Wilhelmsen som fikk færrest stemmer. Ingen røk imidlertid ut i dette programmet.