Nesten dreamteam

«Team Antonsen» er tilbake allerede i kveld, og dermed kan det bli langt bedre enn premieren i går.

TV: Forventningene var som vanlig kanskje litt for høye før gjensynet med NRKs to klart fremste humorister de siste åra, Bård Tufte Johansen og Harald Eia.

«Lille lørdag», «Åpen post» og faktisk «Uti vår hage» var alle serier med snev av genialitet sett med såkalte norske humorøyne (de med kontaktlinser). Nå har de to dustene utvidet med Atle Antonsen og Kristopher Schau. De to siste nyter godt av å komme under en noe strammere regi.

Spise bestemor

Antonsen har humoristisk fortid som en halvgod standupkomiker, mens Schau er den seinpubertale mannen som kan spise opp sin bestemor i prime time radio. Han er også kjent som musiker, en Tine-utgave av Lemmy fra Motorhead.

Eia og Tufte Johansens historie som tv-underholdere er viden kjent, uansett om Klassekampen de siste ukene har satt den såkalte nye humoren under debattens lupe, og kanskje antydet at de to har vært vel upolitiske i sin liberalistiske harselas.

For ei liberalistisk og kulturradikal avis er dette umma gumma. I går kveld fikk vi godtvondt i magen av «mannen med så overdreven trønderdialekt at ordene drukner». Alle som har hatt gleden av å besøke Trøndelag veit at det skjer drukningsulykker i de fleste HB-hjem. Vi regner ikke med at Nils Arne Eggen & co. går til sak. For det var ingenting i programmet - som noen skrukkete ganger tidligere - som evnet å provosere Ola gjennomsnitt. Kanskje en svakhet?

Flygende poteter

Programposten «Mat» vil vi også følge, dette i ei samtid der matjournalistikken nå gjør pressen stappmette på ei seng av oppblåsthet. Kokkene er liksom blitt samfunnets filosofer, iiik. De fløtegratinerte potetene i fri flukt ble derfor den ultimate parodien på en hel pressesjanger, og vi hadde også stor sans for Eias språklige forskningsprosjekt. Det er en gammel og god øvelse som fungerer fordi Eia gir nyere esperanto et ansikt.

Resten av tullet ble noe ufullendt? Derfor, skjerp dere «Team Antonsen». Fedrelandet trenger dere sårt, for eteren er overbefolket av f.eks. kanalP24. Hikk.

NYTT HUMORTEAM: Kristopher Schaus konkurranse «Ungkarskvinnen» (hvem kunne sjarmere Lise Karlsnes?) var en småmorsom øvelse i «Team Antonsen». Her gjør Atle Antonsen et forsøk.