Nesten en til sør-amerikansk festaften

Brasilianske Soulfly på Norwegian Wood.

KONSERT, NORWEGIAN WOOD (Dagbladet.no): Tidligere i kveld leverte Argentina en sør-amerikansk festaften med 6-0 over Serbia & Montenegro under fotball-VM.

Brasilianske Max Cavalera og resten av Soulfly var riktignok ikke like moro under Norwegian Wood, men alle metalhjerter frydet seg uansett når Cavalera med et «um-dois-tres-quatro» satte i gang settet med godlåter.

Cavalera vil selvfølgelig alltid bli husket som tidligere frontmann i Sepultura, men hans nye band Soulfly er rett og slett fantastisk når alt stemmer. Sisteplata «Dark Ages» viste også at bandet er på sitt beste når de lar hyperaggressiviteten styre, noe eksempelvis den kommanderende «Frontlines» viste denne ettermiddagen. Det så ut som Cavalera koste seg i sola, til tross for en noe rutinepreget følelse over konserten. Og akkurat når det begynte å løsne skikkelig for gutta så var de tilmålte tre kvarterene over.

Men selv om Soulfly hadde dårlig tid i Frognerbadet, fant Cavalera & Co plass til blant annet «Roots Bloody Roots» fra Sepultura-tiden, en gjesteopptreden fra sønnen, et par funky mellomspill og en latinsk gitaroppvisning.

Og etter hvert strømmet også publikum til for å se en av metalmusikkens mest karismatiske og talentfulle utøvere, og forhåpentlig blir noen av dem nye fans for Cavalera og hans Soulfly.

FRONTMANN: Max Cavalera