Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nesten ferdige med ny Bing&Bringsværd-roman

Jon Bing døde samme uke som de skulle gjøre siste finpuss.

LITTERÆRT RADARPAR: Tor Åge Bringsværd (t.h.) og Jon Bing har utgitt en rekke bøker og TV-serier sammen. Den siste boka var nesten ferdig da Bing døde tirsdag denne uka. Her er de på Litteraturfestivalen på Lillehammer i 2008. Foto: LARS EIVIND BONES
LITTERÆRT RADARPAR: Tor Åge Bringsværd (t.h.) og Jon Bing har utgitt en rekke bøker og TV-serier sammen. Den siste boka var nesten ferdig da Bing døde tirsdag denne uka. Her er de på Litteraturfestivalen på Lillehammer i 2008. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) - De hadde levert et nesten helt ferdig manus, som jeg leste gjennom og kommenterte, og sendte tilbake sist fredag. Vi skulle egentlig ta en gjennomgang av det denne uka, sier Janicken von der Fehr, forlagsredaktør i Pax, til Dagbladet.

Den kjente jusprofessoren og forfatteren Jon Bing døde tirsdag kveld, 69 år gammel. Mange vil særlig huske ham for samarbeidet med forfatterkollega Tor Åge Bringsværd. Siden slutten av 60-tallet har de utgitt en rekke bøker og TV-serier sammen, innen sjangeren de selv har kalt fabelprosa. 

Duoens siste bok, novellesamlingen «Oslo 2084», kom ut for ti år siden. Men i det siste har de jobbet med en en ny roman som skulle utgis i april i år, timet til Bings 70-årsdag.

Ønsker å utgi boka
- Det er en oppfølger til «Oslo 2084», som var fire fortellinger. Dette er én, men med samme hovedperson. Det er klassisk Bing & Bringsværd, sier von der Fehr.

Den nye boka har tittelen «London 2084 — en fortelling om fremtidige forbrytelser». Redaktøren har ikke snakket med Bringsværd siden tirsdag, og har villet vente litt med å diskutere hva de nå skal gjøre med manuset.

- Vi ønsker å følge de opprinnelige planene og utgi den i april, men vi må snakke med ham først, sier hun.

Det er også noen kontraktsmessige detaljer som mangler, og som er årsaken til at boka ikke er å finne på forlagets offisielle vårliste.

Gryteferdige manus
Forlagssjef Astrid de Vibe har vært redaktør for de tidligere bøkene duoen har utgitt på Pax .

- De er alltid veldig gryteferdige når de kommer til oss, så det er en kort og effektiv prosess, sier hun.

- Men jeg husker at det var mange presseoppslag om den forrige boka deres. De er flinke til å snakke om bøkene sine. Jon var en svært kunnskapsrik fyr. Du kunne gi ham et hvilket som helst stikkord, og så rant det ut av ham. Han hadde en fin humor, og var hyggelig å samarbeide med, sier hun.

Essaysamling
Hun samarbeidet også med Bing om en ny essaysamling, som i likhet med romanen skulle komme ut til 70-årsdagen hans. Hva som nå skjer med den, er usikkert. Men hun håper at i alle fall romanen blir utgitt.

- Jeg regner med at den skal ut. Det er en veldig hyggelig utgivelse for oss, og jeg tror at Jon også ville satt pris på det.

Dagbladet har ikke lyktes i å få kontakt med Tor Åge Bringsværd i forbindelse med denne saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!