TV-anmeldelse: «Allen v Farrow»

Nesten for vondt å se

«Farrow v. Allen» er spekulativ både i virkemidler og argumentasjon. Ikke dermed sagt at den tar feil.

«Farrow v. Allen» er spekulativ både i virkemidler og argumentasjon, mener Dagbladets anmelder. Ikke dermed sagt at den tar feil. Video: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Woody Allen er ferdig.

Det har han vel strengt tatt vært lenge, men HBOs firedelers dokumentarserie «Allen v Farrow» kommer til å bli siste spiker i kista på både den offentlige fasaden og ettermælet til den en gang så høyt skattede New York-nevrotikeren.

Det betyr ikke at serien ikke er ganske problematisk selv.

Serien tar for seg den snart tretti år lange, ekstremt betente og offentlige konflikten mellom Allen, hans ekskone Mia Farrow og deres felles familie. Den startet i 1991 da Farrow avdekket at Allen hadde innledet et forhold med 21 år gamle Soon-Yi Previn, Farrows adoptivdatter fra et tidligere ekteskap.

Allerede her var konflikten ved kokepunktet, men eskalerte ytterligere da parets felles adoptivdatter, Dylan, åtte måneder seinere skal ha fortalt moren at Allen forgrep seg på henne da han var på besøk på familiens herregård.

Var det hold i anklagene? Eller var de oppkonstruert – bevisst eller ikke – av en hevngjerrig partner i en vanvittig og offentlig livskrise, og så innprentet som falske minner hos en påvirkelig sjuåring?

Det var den siste versjonen som fikk fotfeste, ikke minst da saken aldri kom for retten. Allen fortsatte å jobbe og bli hyllet av Hollywood.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer