MANN AV FÅ ORD: Dave Mustaine er kanskje ikke den største underholderen, men spille kan han. Foto: Torgrim Øyre/DAGBLADET
MANN AV FÅ ORD: Dave Mustaine er kanskje ikke den største underholderen, men spille kan han. Foto: Torgrim Øyre/DAGBLADETVis mer

Nesten helt Mega

Megadeth viste sørlendingene hvor thrash-skapet skal stå.

|||KONSERT: Dave Mustaine har hatt et eventyrlig år. Ikke bare er hans gamle høyrehånd, Dave Ellefson, tilbake på bass, det ser også ut som den bitre striden med Metallica er begravet en gang for alle.    

For noen knappe uker siden sto nemlig medlemmer fra Megadeth, Metallica, Slayer og Anthrax på scenen sammen i Sofia for en historisk jam.  

Men kanskje viktigst av alt, er det at Dave Mustaine har nok en gang bevist at han er blant de få fra gamleskolen som fremdeles kan levere prima ferskvare. «Endgame» er et solid vitnesbyrd om den saken.  

Jubilant I går var det dog kun kanonkulen «Headcrusher» som hørte dette tiåret til. Norway Rock-konserten handlet først og fremst om 20 år gamle «Rust in Peace».  

Det er selvsagt ikke kvinesdølingene i mot, all den tid «Hangar 18», «Tornado of Souls» og «Holy Wars» er noe av det gjeveste som har kommet fra den mer teknisk anlagte avdelingen av Bay Area-thrashen noen sinne.  

Der enkelte stivner i leddene etter at de begynner å nærme seg 30 år på landeveien, sitter de gnistrende soloene og drøye taktskiftene fremdeles løst hos Megadeth.

Smilene brer seg langt bakover sletta når Mustaine og Chris Broderick fyrer soloene i retning hverandre i nevnte «Hangar 18» og slik jobber Megadeth seg taktfast frem mot finalen.  

Mann av få ord Men alt handler ikke om «Rust in Peace», bassen til Dave Ellefson rister i mellomgulvet under konsertfavoritten «Symphony of Destruction», mens Mustaine sender et apropos i retning Metallica-dagene da gjengen fletter inn «The Mechanix» i mellompartiet på ekstranummeret «Peace Sells».  

Ankepunktene er der. Mustaine har aldri vært en stor sanger, ei heller den mest utadvendte - i går var han faretruende nær mumling i enkelte av partiene og han brenner ikke altfor mange kalorier for å holde publikummet varmt i pøsregnet.

Men, det er nå engang slik vi kjenner han på godt og vondt.  

Fokuset ligger i gitaren og musikken. Der er han uslåelig.   

VÅTT OG HARDT: Publikum er godt fornøyd med å ha en av De fire store på besøk. Foto: Torgrim Øyre/DAGBLADET
VÅTT OG HARDT: Publikum er godt fornøyd med å ha en av De fire store på besøk. Foto: Torgrim Øyre/DAGBLADET Vis mer