Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nesten ingen ville se Lene Nystrøm

Total flopp for «Svik».

||| (Dagbladet.no): - Man kan vel trygt si at dette er langt, langt under forventningene, sier Åge Hoffart, avdelingsleder i SF Norge.

Bare 5319 billetter ble solgt til den norske krigsfilmen «Svik», med Lene Nystrøm i hovedrollen, i helgen. Dette til tross for at filmen er satt opp i hele landet, med mange kopier i de store byene.

Over 130 000 nordmenn så «Max Manus» i åpningshelgen, for å ta en sjangerrelevant sammenlikning.

Ble slaktet
Hoffart tror de dårlige kritikkene filmen har fått har ødelagt mye.

- Den negative mottakelsen har vært ganske entydig, og den ble erklært mislykket av store og toneangivende aviser, sier han.

- Har markedsføringen vært god nok?

- Vi mener at vi har vært synlige helt fra de første teasertrailerne ble sluppet før sommeren. Jeg tror ikke at så mange i dag ikke har vært klar over at filmen har kommet ut.

For mange klisjeer
Også Dagbladets anmelder var kritisk til «Svik»:

- Resultatet er en film med en handling det er vanskelig å forstå, en film uten tydelig dramaturgisk oppbygging, og en film med for mange klisjeer. Jeg har kanskje tungt for det, men ifra øyeblikket den norske motstandsmannen Kåre Conradi hopper ut fra et militærfly i fart, et militærfly som tydelig står stille, går det 40 minutter før jeg egentlig skjønner hva filmen dreier seg om, skrev anmelder Vegard Larsen.

SF Norge stod også bak den norske «Snarveien», som ble betegnet som en skuffelse da den åpnet med drøyt 12 000 besøk i sommer.

- Vi er ikke enige i at «Snarveien» gikk dårlig, den oppnådde over 50 000 besøk totalt. Av og til synes jeg norske journalister lider litt av tallblindhet - man forventer at alle norske filmer skal klare over 100 000 besøk. I så fall bør man gjøre noe med mattekunnskapene: Det er bare drøyt 30 filmer som klarer det i året, sier Hoffart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media