Nesten live

Tøff, men kortfattet delta-funk fra strengemaskinen fra Haugesund.

«I'm a stringmachine - wild and mean,» synger og skriver Bjørn Berge på sin tredje soloplate, og ingen skal ta fra haugesunderen at han har utviklet en egen stil som kan beskrives som både vill og slem. Og etter to cd-er der han har dratt bluesen i forskjellige retninger, er det på sin plass med en plate med Berge slik han framstår på små og store scener over hele landet; med en akustisk gitar på fanget, bottleneck på fingeren og et bein på rytmekassa.

«Stringmachine» er en demonstrasjon av Berges dyktighet og hurtighet som gitarist, med hans egen «Dig You Babe» og Keb'Mo's «Am I Wrong» som solide svennestykker.

I motsatt ende veier hans egen «Good Thing» og Robert Johnsons «Kind Hearted Woman» opp, slik at dette ikke blir en plate der teknikken får ta overhånd - på bekostning av den varmen Berge også utstråler fra scenen. Og bare så det er nevnt - vi hadde saktens tålt mer enn vel 37 minutter av Berges delta funk, også for variasjonens skyld. NESTEN LIVE: «Stringmachine» ligger tett opp til den Bjørn Berge du møter på scenen, aleine med gitaren og rytmekassa.

Foto: LARS EIVIND BONES

<B>NESTEN LIVE:</B> «Stringmachine» ligger tett op til den Bjørn Berge du møter på scenen, aleine med gitaren og rytmekassa.