Du leser nå Dagbladet Pluss

Nesten pinlig selvutleverende fra Tomas Espedal

Du skal være både selvsikker, fetert, og kanskje også modig for å gi ut en bok som denne.

UTLEVERER SEG SELV: Tomas Espedals nye bok kunne ikke vært utgitt, hadde det ikke vært for hans suksess med sine siste bøker. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
UTLEVERER SEG SELV: Tomas Espedals nye bok kunne ikke vært utgitt, hadde det ikke vært for hans suksess med sine siste bøker. Foto: Jørgen Kvalsvik / DagbladetVis mer

ANMELDELSE: Han har gått lenger enn de fleste, Tomas Espedal, når det gjelder å lage litteratur av eget liv. Det sier ikke lite, i en tid der vi snart har fått portrettert samtlige forfatterliv og ikke minst deres mødre, Espedals inkludert.

Moren er også i høy grad tilstede i denne utgivelsen, som er laget lik et fotoalbum etter hennes oppskrift.

Kikker-følelse

Jeg vil heller kalle det en utstillingskatalog, der Espedal uten blygsel stiller sitt liv til skue. Med foto og tekster så på grensen av det selvutleverende og patetiske at jeg i passasjer føler meg som en kikker. Jeg velger å tro at det er nettopp den reaksjonen Espedal er ute etter.

Boka består av 120 fotografier, i farger og svart/hvitt, ordnet kronologisk fra de siste femten år av Espedals liv, Her er bilder av datteren og stedatteren som har mistet sin mor, slektninger, barnas venner, huset de bodde i, stoler, lampeskjermer, gardiner. Her er en serie med blomsterbuketter, en serie sengebilder og et utall bilder av Espedals skrivebord fra de mange hjemmene han har bodd i. Sirlig ordnet inntil det nevrotiske.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.