Nesten som å spille golf på ordentlig

Årets «Tiger Woods» er definitivt best på Wii.

||| Da jeg spilte «Tiger Woods 10» på Wii i fjor var det ikke mye jeg hadde å utsette på spillet. En litt halvslapp onlinefunksjon og noe grøtete grafikk var strengt tatt det eneste å sette fingeren på.

Det var kontrollene som virkelig fikk meg til å sperre øynene opp i den forrige utgaven, for det var en fryd å se alt jeg gjorde med kontrollene bli representert på skjermen med skremmende nøyaktighet.

Men jøje meg. Om jeg trodde det var presise kontroller i fjorårsversjonen, så er dette noe helt, helt annet.

Du kan som vanlig kjøre den «gamle» versjonen hvor alt av skru, styrke og alskens annet tøv kan betjenes via knappetrykk, men det er ikke før du slår av alle slike hjelpemidler at spillet virkelig blir til en golfopplevelse.

Alt blir så mye vanskeligere, og derfor mye morsommere når ting først går som det skal. Det smaker litt bedre med en hole-in-one når du vet at det faktisk var du som slo ballen, og ikke bare en sammensetning av hvor flink du var til å manipulere menyer, skru og styrke via knappene.

Nytt i år er muligheten til å se svingen fra golferens perspektiv, og du vil med ett oppdage at hvert minste lille rykk og napp du gjør med Wii-kontrollen øyeblikkelig dukker opp på skjermen. Du kan til og med bomme på ballen dersom ikke svingen er god nok!

1

Jeg vet jeg gjentar meg nå, men det er helt latterlig hvor presise kontrollene er. Spillet kunne for eksempel fortelle meg at jeg traff cirka syv prosent for langt til venstre på ballen i gjennomsnitt sist turnering, noe som burde være en god pekepinn på hvor sensitive kontrollene er.

Samtidig har enspillerdelen fått en liten oppussing. Du tjener poeng etter hvor godt du gjør det med din personlige golfer, og rykker gradvis opp i et nivåsystem etter hvert som du spiller deg mot finalen i US Open.

Ryder Cupen er også endelig inn, der du kan velge å spille på det amerikanske eller europeiske laget. Suzann Pettersen har faktisk fått en prominent plass i spillet, og sammen med Woods og en rekke andre kan du utfordre henne i en håndfull spesialutfordringer.

Da har jeg ikke nevnt at EA endelig har klemt inn en minigolf-del, online Frisbee-golf og en rekke andre nyvinninger som er med på å øke underholdningsverdien i spillet betraktelig. Jeg vil også nevne musikken, som er like god her som i fjor.

Det eneste jeg har å utsette på årets spill, er at grafikken slett ikke er så god som den kunne vært - og det selv om spillet er på Wii. Personene ser unødvendig elendige ut, og jeg synes det oser PlayStation 2-kvalitet lang vei.

Uansett er det fortsatt Wii-versjonen som gjelder. Kontrollene er om mulig enda mer presise enn tidligere, og eier du en Wii samtidig som du har en PS3 eller Xbox 360 du gå for denne versjonen - bedre grafikk eller ei!

Nesten som å spille golf på ordentlig

PS3-versjonen vil for øvrig støtte de nye bevegelseskontrollene Move når de kommer i september, men fram til da (om de viser seg å skulle være like fininnstilte som MotionPlus-kontrollene på Wii) så er det ganske enkelt dette beste golfspillet noensinne vi har å gjøre med her.