Nesten til cyberspace

MOLDE (Dagbladet): Via fem ISDN-linjer kunne musikere og publikum i New York og Molde se hverandre og spille sammen.

- Yes, kvitterte en stemme «der ute» - og omsider gliste to amerikanere på den store skjermen i kulturhuset i Molde.

Online

Via mye heftig teknikk var musikere i Molde og musikere i New York «online» - og klare for å ta med jublende publikum, med sikkerhetsbeltet fastspent, på stunt-tur til cyberspace.

Åsted: Kulturhuset i Molde natt til i går - og Knitting Factory i New York i går kveld.

Helt til cyberland kom de færreste. Til det var stuntet for kort, lyd- og bildekvaliteten for dårlig - og den musikalske kvaliteten for ujevn.

Tok av

- Men jeg synes dette var jævlig artig. Jeg synes det tok litt av også, men jeg ville gjerne ha spilt lenger, forteller Nils Petter Molvær etter konserten med gitar-Rypdal, Dj Soulstring og bassisten Bill Laswell i Molde - og den gamle Chick Corea-trommisen Barry Altschul og bassisten Hill Greene i New York.

Første gang


På forhånd var det mange som tvilte på at dette ville fungere. Selv Rypdal og Molvær var svært usikre på om dette ville funke, men ved hjelp av fem ISDN-linjer, TV-kameraer og storskjermer ble cyper-stuntet gjennomført for første gang i Norge.

Konserten varte bare en drøy time. Da logget New York seg ut fordi et annet band var booket i jazzklubben. Det var egentlig like greit, for det var like før Terje Rypdal også måtte logge seg helt ut og ta «restart» etter hvert som gitarstrengene røyk.

<B>FØRSTE GANG I NORGE:</B> Musikere i Molde spilte sammen med musikere fra New York natt til i går. Via fem ISDN-linjer kunne musikere og publikum i de to byene høre og se hverandre.