Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nesten voksen på NRK

«Nesten voksen» fikk slakt. Gruser konkurrentene

NRKs nye humorsatsing vinner TV-seerne.

NESTEN VOKSEN: Norsk situasjonskomedie om livet i 30-årene. Serien følger tre venninner fra Folkehøyskolen som har fått voksenlivet kastet over seg. De tre må plutselig sjonglere småbarnsliv og karriere, stebarn og et stadig mer hektisk sjekkemarked i dagens Oslo. Når er tiden inne for å innse at man er blitt vokse... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere anmeldere var ikke nådige etter å ha lånt øyne og ører til NRKs nye TV-serie «Nesten voksen».

Dagbladets anmelder Marie L. Kleve trillet en toer, og stemplet karakterene som «klisje-karakterer».

Anmelderkollega Reidar Spigseth i Dagsavisen kvitterte med terningkast én, mens VGs Tor Martin Bøe var hakket rausere og ga terningkast tre.

Til tross for den mildt sagt lunkne mottakelsen hos TV-synserne, har serien utvilsomt nådd ut til publikum. Hele 1,1 millioner seere har sett første episode, mens 637 000 har sett andre episode så langt.

Det gjør «Nesten voksen» til seervinneren blant vinterens nye humorsatsinger.

«Dubbelträff»

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK sier seg strålende fornøyd med seertallene til «Nesten voksen», som vises i beste sendetid lørdager på NRK1.

- Det er litt som det svenskene kaller «dubbelträff»: Serien går bra lineært og i nettspilleren vår. Det er tidlig i sesongen, men vi ser at den treffer bra.

Han tror ikke de dårlige anmeldelsene eller «blendahvit»-kritikken har påvirket seertallene i noen retning.

- Jeg tror ikke den typen oppmerksomhet slår så mye verken den ene eller andre veien. Om folk legger merke til noe, er i stor grad avhengig av at de oppdager det, og hva som blir anbefalt av familie og venner, mer enn hva media anbefaler, sier Halvorsen.

TVNorge: - Veldig fornøyde

I likhet med NRK sjøsatte også TVNorge sin nye humorserie for halvannen uke siden. «Hvite gutter» er tilgjengelig gratis på strømmetjenesten Dplay fram til midten av februar. Serien vises på TVNorge til våren.

Kommunikasjonsrådgiver Ola-Magnus Svihus i TVNorge sier at de ikke oppgir digitale seertall, men forteller samtidig at de er veldig fornøyde med antallet seere så langt.

«Match» og «Hit for hit» er to andre humorserier på NRK som har hatt premiere i 2018. Ingen av dem er foreløpig i nærheten av å komme opp på samme seertall-nivå som «Nesten voksen», til tross for betraktelig bedre anmeldelser.

Jungeltromme-effekten

Mens hver «Hit for hit»-episode har et snitt på 57 000 seere, ligger «Match» noe høyere, med 90 000 seere.

HIT FOR HIT: Fridtjof Stensæth Josefsen og Jakob Schøyen Andersen harselerer med musikkbransjen i «Hit for hit». Så langt er én episode vist på NRK1, mens alle episodene ligger tilgjengelig i NRKs nettspiller. Foto:	Tarjei Krogh / Seefood / NRK
HIT FOR HIT: Fridtjof Stensæth Josefsen og Jakob Schøyen Andersen harselerer med musikkbransjen i «Hit for hit». Så langt er én episode vist på NRK1, mens alle episodene ligger tilgjengelig i NRKs nettspiller. Foto: Tarjei Krogh / Seefood / NRK Vis mer

«Nesten voksen» har i snitt over 15 ganger så mange seere som «Hit for hit». Musikkparodi-serien ble lagt ut i NRKs nettspiller fredag, og første episode ble vist på NRK1 søndag, like etter «Broen». Da var det 190 000 seere som fulgte med.

Seertallene er som forventet, ifølge underholdningsredaktør Halvorsen:

- Jeg tror «Hit for hit» er en serie som kommer til å vokse etter hvert. Vi hører veldig mange anbefalinger, så jungeltromme-effekten er i gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!