Nestor, Grethe

- Hvordan ble du forfatter?

- Etter mange dårlige ideer og halvferdige manus jeg aldri viste til noen, satt jeg igjen med noen gode historier som ikke helt hang sammen. Jeg hadde gått og tenkt lenge da tittelen Kryp datt ned i hodet mitt mens jeg sto i dusjen. Alt falt på plass. Dagen etter sa jeg opp den ordentlige, faste og ganske godt betalte jobben min for å skrive debutromanen. Godt jeg ble antatt på første forsøk, for noen plan B hadde jeg ikke. Det var nå eller aldri.

- Hva er din beste leseropplevelse?

- «Skyskraperengler», uten tvil. Jeg var fjorten og skjønte at det faktisk var mulig å skrive fra der jeg kom fra. At drabantbyjenter også kunne bli forfattere. Tove Nilsen var et gjenkjennelig forbilde for meg og Skyskraperengler var litteratur fra min virkelighet. Og så er den jævlig bra skrevet.

- Hvordan liker du å jobbe??

- Jeg prøver å ha fast kontortid hver dag. Starter klokka ni og holder på til jeg blir avbrutt av mann eller barn eller katt eller ... noe. Hjemmekontoret ligger i et hjørne av et trangt og lite oppussingsobjekt på Tøyen. Jeg ønsker meg et eget rom, men det har vi nok ikke råd til med det første. Hører dere, Bokklubben?

(Dagbladet.no 10.10.2005)