BIRD BOX CHALLENGE: På sosiale medier går nå utfordringen basert på den populære Netflix-filmen Bird Box som en farsott. Filmprodusenten advarer mot det som potensielt kan få fatale følger. Vis mer

«Bird Box»

Netflix advarer mot ny nettrend: - Ikke end opp på sykehus

En potensielt farlig trend har spredt seg på Internett, inspirert av filmen «Bird Box».

I forrige uke hevdet Netflix at filmen «Bird Box» var blitt sett av over 45 millioner mennesker siden premieren i romjula, og erklærte filmens åpningsuke som den beste i Netflix' historie.

BIND FOR ØYNENE: Filmens hovedkarakter, spilt av Sandra Bullock, bruker bind for øynene for å beskytte seg mot monstrene. Foto: Netflix
BIND FOR ØYNENE: Filmens hovedkarakter, spilt av Sandra Bullock, bruker bind for øynene for å beskytte seg mot monstrene. Foto: Netflix Vis mer

«Bird Box» er en såkalt postapokalyptisk film, som handler om monstre som man ikke kan se på - da vil man bli gal, og drevet til å begå selvmord eller angripe andre på de mest voldsomme vis.

Dagbladets anmelder triller terningkast fire, og kaller den «langt mer fryktinngytende enn den gjengse dataanimerte meteoritt eller flodbølge».

På tross av at filmen har fått en heller lunken velkomst hos kritikerne, har fansen trykket den til sine bryst. Det har resultert i den såkalte «Bird Box»-utfordringen.

«Bird Box»-utfordringen

Et viktig element for filmens karakterer er derfor å bruke bind foran øynene, slik at de ikke kan se de selvmordsframkallende monstrene.

Dette er også grunnlaget for internett-trenden som Netflix nå har sett seg nødt til å advare mot.

For folk verden over har tatt filmens mest sentrale overlevelsesstrategi ut i det virkelige liv. «Bird Box»-utfordringen går nemlig ut på å navigere seg gjennom et område, eller utføre en eller annen aktivitet, med bind foran øynene - med de potensielle farene det kan medføre.

Jo større utfordring man gir seg selv, desto større underholdningsverdi - skal man tro videoene og bildene som er dukket opp. «En klar oppskrift for en katastrofe», ifølge NY Times.

ADVARSEL: Netflix advarer nå mot «Bird Box»-utfordringen, som er inspirert av filmen som hadde premiere i romjula. Video: Netflix Vis mer

- Ikke skad dere

En av de mest populære videoene som er postet på Twitter, viser en far som med bind foran øynene på både seg selv og sine to barn løper framover i stua - helt til den minste ungen krasjer i veggen.

Mens noen tar en kort variant, og løper blindt gjennom stua, hagen eller skogen, har andre tatt utfordringen litt lenger. Youtube-stjerna Morgan Adams har høstet over to millioner visninger på sin variant av «Bird Box»-utfordringen, der hun hadde bind for øynene i et helt døgn.

I videoen øverst i saken kan du se noen av de andre utfordringene folk har gjennomført, som å barbere hodet til en person med bind for øynene, eller kjøre bil (!) med bind for øynene.

Trenden har spredt seg kjapt på Internett, og har nå fått Netflix til å utstede en advarsel på Twitter.

- Jeg kan ikke tro jeg er nødt til å si dette, men: vær så snill ikke skad dere med denne «Bird Box»-utfordringen, skriver Netflix med STORE bokstaver.

De ber også «på vegne av» de to rollefigurene fra filmen, Gutt og Jente, om at folk ikke skal skade seg og ende opp på sykehus som følge av «Bird Box»-utfordringen.

- Vi vet ikke hvordan dette startet, og vi setter pris på kjærligheten. Men Gutt og Jente har bare ett ønske for 2019, og det er at dere ikke ender opp på sykehus på grunn av disse memene.