Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Insatiable»

Netflix ba publikum gi serien en sjanse. «Verre enn forventet», lyder dommen.

- Obskønt ondskapsfull og dødelig kjedelig på én og samme tid.

«FATSHAMING»: Over 100 000 skrev under på en kampanje som ba Netflix avlyse serien «Insatiable». Serien hadde likevel premiere 10. august. Video: Netflix Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juli skrev Dagbladet om Netflix-serien «Insatiable», som høstet sterke reaksjoner allerede før premieren. Etter at traileren kom ut 12. juli, ble over 100 000 underskrifter samlet inn for å få programmet stoppet før det ble tilgjengelig på strømmetjenesten. Serien ble blant annet anklaget for «fatshaming», altså å gjøre narr av overvektige. Netflix svarte med å be publikum avvente, og se programmet før de felte sin dom.

- Mye verre enn forventet

- Jeg har sett alle tolv - tolv, sier jeg deg, tolv! - episodene av «Insatiable», og det viser seg at programmet slettes ikke er så ille som du forestilte deg. Det er faktisk verre, på måter ingen kunne forutsett, skriver Vulture.

- Insatiable inneholder vitser om pedofili og voldtekt som fikk meg til å grøsse så hardt at huden min fysisk falt av kroppen, kravlet inn i bilen min og kjørte til stranda så den kunne ta en ferie fra serien, står det videre i anmeldelsen.

Og Vultures anmelder er ikke alene. National Public Radio kaller serien «lat og kjedelig».

- Om bare det verste med Netflix' «Insatiable» var de late framstillingen av overvektige, eller dets tonedøve bruk av voldtekt og seksuelle overgrep som humor, eller dets bruk av rasistiske stereotyper, eller dets framstilling av sørstatsfolk som dumme hillbillyer, eller dets tilsynelatende overbevisning om at det å være tiltrukket av noen med samme kjønn enten er noe iboende festlig eller en slags viktig lærepenge...., skriver en oppgitt NPR-anmelder.

- Ondskapsfullt og kjedelig

Buzzfeed er heller ikke begeistret, og kaller serien «ekstremt støtende».

- Enten det er tilsiktet eller ikke, ender budskapet opp med å være at tynne folk har historier som er verdt å fortelle, mens tjukke hører hjemme i marerittaktige flashbacks og reduseres til billige vitser, skriver deres anmelder.

- Da traileren til «Insatiable» kom ut, forventet vi at serien skulle være ille. Virkeligheten er mye verre, skriver Vox, under overskriften «Netflix' «Insatiable» presterer å være obskønt ondskapsfull og dødelig kjedelig på én og samme tid.»

Kritikken fra Fast Company er heller spesielt flatterende.

- De som ville ha programmet avlyst på grunnlag av seriens trailer, har bare sett toppen av et ekstremt uansvarlig isfjell, skriver deres anmelder.

Alle episodene av serien er tilgjengelig på Netflix.