Netflix bekrefter at Steven Van Zandt trekker seg fra «Lilyhammer»

Bekrefter at serien ikke får noe ny sesong.

Oslo, 20141010.  Steven Van Zandt i Oslo. 3. sesong av Lillyhammer har premiere 29 oktober.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Oslo, 20141010. Steven Van Zandt i Oslo. 3. sesong av Lillyhammer har premiere 29 oktober. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  - Lilyhammer var banebrytende som Netflix sin første originalserie noensinne. Sesong tre er en naturlig avslutning på historien om Frank «The fixer» Tagliano, skriver Netflix via sin norske pressekontakt til Dagbladet.

De vil ikke kommentere saken ytterligere. 

Netflix har produsert suksesserien «Lilyhammer» sammen med NRK og Rubicon. I går gikk seriens stjerne, Steven «Little Steven» Van Zandt, ut på Twitter og erklærte serien død.

Det er en påstand verken NRK eller Rubicon kjenner til. Netflix bekrefter likevel at det nå er slutt.

- Står på hans regning NRK er kjent med beskjeden Van Zandt tvitret ut til sine 112 000 følgere i går. Eksternsjef i NRK, Petter Wallace, kaller hele situasjonen «en storm i vannglass».

- Vi kjenner ikke til denne beslutningen, så dette får stå på hans regning. Ingen har meldt noe om dette inn til NRK, så før en klar melding ligger, er dette bare storm i vannglass, mener Wallace.

Han mener likevel at dersom det er foretatt en avgjørelse hos Netflix, som er delfinansierer av «Lilyhammer», betyr ikke det nødvendigvis at det er siste spiker i kista.

- Dette er et projekt med utrolig mange partnere på flere nivåer. Skal det stoppe, må alle bli enige. Om en av partene trekker seg, er det mulighet for at andre kommer inn, sier han.

Etter at Dagbladet presenterer Wallace med Netflix sitt motsvar, kommenterer han at det er synd dette er noe som går ut i pressen og ikke som diskusjon mellom alle partene.

- Har vært gunstig for han - «Lilyhammer RIP. Ikke min avgjørelse. La oss si at virksomheten ble for komplisert denne gangen. Veldig stolt av over 24 programmer. Nye idéer på vei», skrev Van Zandt på Twitter i går.

Til Dagbladet fortalte han at han kommer til å savne Norge, og at beslutningen er tatt allerede.

Dette kjenner ikke direktør i Rubicon, Pål Kruke Kristiansen, seg igjen i. Han forteller til Dagbladet at serien bare har en pause mellom sesongene, og at ingen formell avgjørelse er tatt.

- Serien har ikke vært noe annet enn gunstig for Steven. Serien er ikke død for vår del, og alle parter har hatt godt av en liten pause. Vi har ikke hatt noe dialog om mulighetene for en sesong fire, men jeg skal nok ringe han i dag, forteller han.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Netflix.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer