Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Netflix bryter alle bånd med Kevin Spacey

- Netflix vil ikke være involvert i fremtidig produksjon av «House of Cards» som inkluderer Kevin Spacey, heter det i en uttalelse fra strømmegiganten.

SLUTT: Netflix vil ikke jobbe mer med overgrepsanklagede Kevin Spacey, og bryter alle bånd med umiddelbar virkning. Foto AFP PHOTO / Nicholas Kamm / NTB scanpix
SLUTT: Netflix vil ikke jobbe mer med overgrepsanklagede Kevin Spacey, og bryter alle bånd med umiddelbar virkning. Foto AFP PHOTO / Nicholas Kamm / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi etterforsker skuespilleren Kevin Spacey for et påstått seksuelt overgrep i 2008. Nå bryter Netflix helt med 58-åringen.

Politiet har ikke identifisert Spacey ved navn, men sier avdelingen for seksualforbrytelser etterforsker saken etter at den havnet hos politiet for to dager siden.

En rekke britiske medier melder at Hollywood-stjernen er gjenstand for denne etterforskningen i Storbritannia. Ifølge The Sun kommer den nye overgrepsanklagen fra en mann som var tidlig i 20-årene i 2008.

Politiet i London har kommet med en pressemelding der det heter at de etterforsker et overgrep i 2008 i Lambeth sør i byen. Politiet påpeker selv at de ikke identifiserer enkeltpersoner som etterforskes. På spørsmål om etterforskningen rettes mot Spacey, ba talsmannen om detaljer om hendelsen og sendte deretter pressemeldingen.

Anthony Rapp

«House of Cards»-stjernen Kevin Spacey jobbet som kunstnerisk leder ved teateret Old Vic i London i elleve år fram til 2015.

Skuespilleren Anthony Rapp, som for tiden er aktuell i TV-serien «Star Trek: Discovery», anklaget for en uke siden Spacey for seksuelle tilnærmelser i 1986. Da var Spacey 26 år og Rapp 14 år. Spacey har beklaget hendelsen, men sier at han ikke husker den angivelige episoden for over 30 år siden.

Denne uka sto også en annen skuespiller fram, mexicanske Roberto Cavazos, med anklager mot Spacey. Han beskrev to situasjoner der 58-åringen skal ha prøvd seg på en måte som «grenset til trakassering».

Netflix bryter

Netflix har som følge av anklagene opplyst at de har stanset produksjonen av sjette sesong av TV-serien «House of Cards» hvor Spacey spiller hovedrollen. Natt til lørdag kom en pressemelding der selskapet bekrefter at de ikke vil ha noe med serien å gjøre om Spacey fortsatt skal være involvert.

- Netflix vil ikke være involvert i fremtidig produksjon av «House of Cards» som inkluderer Kevin Spacey. Vi vil fortsette å jobbe med MRC (produksjonsselskap) for å evaluere vår strategi med serien. Vi har også besluttet at vi ikke vil gå videre med utgivelsen av filmen «Gore», som har Kevin Spacey i hovedrollen og som produsent, heter det i en uttalelse fra strømmetjenesten.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!