DROPPER STORFILMER: De populærer «Hunger Games»-filmene er blant titlene som forsvinner fra amerikanske Netflix i slutten av september.    Foto: Murray Close / Lionsgate
DROPPER STORFILMER: De populærer «Hunger Games»-filmene er blant titlene som forsvinner fra amerikanske Netflix i slutten av september. Foto: Murray Close / LionsgateVis mer

Netflix dropper populære storfilmer: Mister rettigheter

Vil satse på mer ekslusivt innhold.

(Dagbladet): Er du en av mange nordmenn som lurer Netflix til å tro at du er i USA for å få et bedre underholdningsutvalg?

Nå kommer nemlig strømmetjenesten med dårlig nytt for filmelskere som benytter seg av amerikanske Netflix. 

I slutten av september vil flere tusen filmer forsvinne fra Netflix i USA, blant andre kjente titler som «Hunger Games» og «Transformers».

Dette gjelder bare amerikanske Netflix, ikke Netflix i Norge.

Mister rettigheter Årsaken er at Netflix vil satse mer på ekslusivt materiale, og velger derfor å ikke fornye sin avtale med distributøren Epix, ifølge BBC.

- Mange av filmene som forsvinner er riktignok populære, men de er også tilgjengelige på en mengde andre streamingtjenester, skriver Ted Sarando, innholdsansvarlig for Netflix.

Netflix' rival i USA, Hulu tar nå over Epix-katalogen for å gi sine kunder et større utvalg.

- Et smart selskap Å droppe flere tusen filmtitler, samtidig som rivalene øker sitt utvalg, kan virke merkelig. Eksperter tror likevel at dette er godt gjennomtenkt av Netflix. 

- Netflix er et smart selskap. De tok ikke denne avgjørelsen uten å ta i betraktning  hvor mange som ser på disse filmene, sier analytiker Jim Nail til BBC.

Hva Netflix skal erstatte Epix-filmtitlene med, avslører Ted Serando på Netflix-bloggen. De vil blant annet by på en egenprodusert dokumetar om Rolling Stones-gitaristen Keith Richards, serien «Narcos» og filmen «Beasts of No Nation».