Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Last Days Of American Crime»

Netflix-film totalslaktes

«Dette er ikke bra actionfilm. Dette er ikke engang en bra lavpanna film.»

SLAKT: I vurderingene av «The Last Days Of American Crime», har en regelrett eksekusjonspelotong av anmeldere hentet fram sitt mest eksplosive krutt og ladet børsa med skarpe språklige henrettelser. Video: Netflix Vis mer

I skrivende stund er filmen «The Last Days Of American Crime» den 8. mest sette filmen på Netflix i Norge. Velger man å sette sin lit til det amerikanske kritikerkorpset, er det ikke fordi filmen er særlig god.

Konsensus er nemlig at den er råtten, at filmen rett og slett stinker.

Får hard medfart

Regissøren av menneskejakteposene «Taken 2» og «Taken 3», Olivier Megaton, har oppnådd den sjeldne bragden av å innkassere 0 prosent på filmvurderingsnettstedet Rotten Tomatoes. Historisk er det svært få filmer som har oppnådd en like lav score, men John Travolta-kalkunen «Gotti» er en av dem.

Utenom «Gotti» er det ifølge Variety er det 42 filmer i samme selskap, blant annet «The Ridiculous 6» med og av Adam Sandler og «Politiskolen 4».

I vurderingene av «The Last Days Of American Crime», har en regelrett eksekusjonspelotong av anmeldere hentet fram sitt mest eksplosive krutt og ladet børsa med skarpe språklige henrettelser.

Et støtende sår for øyet

Følgende dødeligheter er avfyrt:

«Et hjernedødt slag som roter seg framover som et zombiefiksert skall av ransfilmen den ønsker å være. En dødsmarsj av klisjeer som ikke tilbyr noe å se på og enda mindre å ta stilling til.», mener Indiewire.

«Bryr du deg ikke om handling, karakterer eller ord, men elsker vold? Til og med du vil bli skuffet», skriver New York Post.

«Et støtende sår for øyet, hvor plyndring og anarki behandles som et utstillingsvindu, lov og orden kommer i form av tankekontroll, og politivold er så omfattende at filmen burde introduseres med en advarsel.», konkluderer Variety.

«Dette er ikke bra actionfilm. Dette er ikke engang bra lavpanna film.», noterer Rolling Stone.

Nakkeskuddet utføres av kritikeren fra RogerEbert.com:

«Den eneste forbrytelsen her, er filmatisk.»

Et siste kupp

«The Last Days Of American Crime» finner sted i ei tid hvor amerikanske myndigheter planlegger å sende ut «et signal» som gjør det umulig for innbyggere å bevisst utføre kriminelle handlinger.

Tre hardbarka kriminelle (spilles av Edgar Ramírez, Michael C. Pitt og Anna Brewster) har imidlertid fått vite om den mildt sagt personvernkrenkende planen og går derfor sammen om et siste kupp før signalet kringkastes.

Filmen inneholder svært mye og brutalt skildret politivold, og satt i kontekst av dagens politiske klima i USA, spekuleres det derfor om prosjektet hadde fått en bedre mottakelse dersom den ble sluppet noen måneder seinere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!