Film og tv

- Netflix forvirrer

Algoritmene til Netflix kan hjelpe seerne med å finne innholdet de vil se. Det skaper også forvirring, skriver CNN.

FORVIRRING: Til tross for at «The Crown» er blant de mest populære seriene til Netflix, blir den ikke nødvendigvis anbefalt til brukerne. Foto: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At Netflix bruker algoritmer for å komme med anbefalinger om hvilke filmer og tv-serier brukerne bør se, har vært en del av tjenesten i lang tid.

Netflix har flere måter å anbefale innhold til brukerne på som skaper forvirring. Det er en toppliste som i all sin enkelhet baserer seg på de mest populære filmene og seriene som vises på Netflix. Det andre er anbefalinger til brukerne, der flere faktorer spiller inn.

At en serie som «The Crown» havner på topplista til Netflix kommer ikke som et sjokk. Det oppsiktsvekkende er at den ikke nødvendigvis havner på lista over anbefalinger til tv-seerne.

CNN har i en artikkel forsøkt å oppsummere hva som skiller listene fra hverandre.

Personlig og ikke personlig

Kanalens nettutgave har snakket med en talsperson for Netflix som forklarer at topp-10 lista og lista over anbefalinger, den såkalte trending-lista, er ulike. Topp-10 baseres bare på det folk ser på tjenesten og inneholder ingen personlige anbefalinger.

- Topp 10 og trending er ulike. Trending er personalisert. Topp 10 er vår eneste ikke-personaliserte rad og er bare basert på hva folk ser på, forteller talspersonen for Netflix til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer