«The Disappearance of Madeleine McCann»

Netflix går mot foreldrenes vilje

På tross av motstand fra familien, slipper strømmetjenesten Netflix dokumentarserien om Madeleine-forsvinningen fredag.

FORSVINNINGSGÅTE: Dokumentarserien om Madeleine McCann tar for seg forsvinningen til tre år gamle Madeleine fra familiens feriebolig i Portugal. Video: Netflix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få forsvinningssaker er blitt så grundig omtalt som Madeleine McCann. Det var i mai 2007 at tre år gamle Madeleine forsvant fra en feriebolig i Praia da Luz i Algarve-regionen, sør i Portugal.

Foreldrene hennes, Kate og Gerry McCann, har fortalt at de var ute og spiste med venner denne kvelden, og at da de sjekket leiligheten oppdaget at den eldste datteren var forsvunnet, mens de to mindre tvillingene var alene igjen.

Motstand fra familien

Fredag slipper Netflix dokumentarserien «The Disappearance of Madeleine McCann» som tar for seg forsvinningen, til tross for motstand fra Madeleines familie, skriver The Guardian.

- Kate og Gerry og deres utvidede familie, samt venner, ble kontaktet for noen måneder siden og spurt om de ville delta i dokumentaren. Kate og Gerry ba aldri om dette, og kan ikke se hvordan dette vil bidra til letingen etter Maddie på et praktisk nivå - så de valgte å ikke delta, sier en talsmann for familien til avisa.

Maddie-forsvinningen ble de kommende åra Europas mest omtalte forsvinningssak. McCann-paret har innflytelsesrike venner i England, og både politikere og kjendiser engasjerte seg i deres sak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer