Netflix gjør det lettere å finne filmer og tv-serier

Lanserer nytt søk.

FORESLÅR: Om du søker på spesifikke personer eller titler på Netflix, er sjansen stor for at du ikke finner det du er ute etter. Med Netflix' nye søk skal det imidlertid dukke opp bedre alternativ når du søker. Foto: Skjermdump
FORESLÅR: Om du søker på spesifikke personer eller titler på Netflix, er sjansen stor for at du ikke finner det du er ute etter. Med Netflix' nye søk skal det imidlertid dukke opp bedre alternativ når du søker. Foto: SkjermdumpVis mer

(Filtermagasin.no): Vi har alle vært der, godt plassert i sofaen, lysten på å se noe bra på tv - bare usikker på hva det faktisk skal være.

Mens dét før i tiden innebar ørkesløs zapping mellom kanalene på tv-en, har de moderne strømmetjenestene ikke bare tatt beslag på mer og mer av tidsbruken vår, men også en god del av frustrasjonene.

Ettersom film og tv-bransjen ennå ikke har klart å lage et system som innebærer at én strømmetjeneste kan ha absolutt alle filmer og tv-serier som noen gang er laget i sin portefølje, innebærer jakten på noe å se gjerne mange forgjeves søk.

Nytt søk Det tar Netflix nå konsekvensen av, ved å rulle ut et nytt søk som skal gi brukeren bedre forslag til noe å se. Det er ofte en god idé hvis du søker etter noe som ikke finnes i Netflix-biblioteket.

I den nye søkeopplevelsen, som allerede er live på web-versjonen av tjenesten, vil du kunne se søkeresultater i form av coverbilder.

- Når du begynner å skrive inn søket ditt, vil potensielle treff på tv-programmer og filmer dukke opp i oversikten. Den nye stilen gjør det lettere for brukeren å scanne resultatene, og vil, kombinert med evighetsscroll, oppleves som en intuitiv måte å utforske Netflix-katalogen, skriver Netflix-sjef for produktinnovasjon, Roelof van Zwol, på tjenestens blogg.

Sminke grisen? Kall det gjerne å sminke grisen - dette er jo en smart måte å kamuflere det tidvis slunkne (men stadig bedre) utvalget av filmer og tv-serier på norske Netflix.

Uansett er sjansen mindre for at du sitter skuffet igjen fordi filmen eller skuespilleren du søkte på ikke er tilgjengelig.

- En liste over skuespillere, regissører og skapere som matcher søket vil bli vist på venstre side. Når du trykker på en av disse resultatene, vil et nytt galleri åpne seg med titler relatert til disse personene, skriver van Zwol.

Venstresiden vil også brukes til relaterte treff på sjanger, tema og titler som ikke er tilgjengelig på tjenesten.

Om du trenger litt mer enn maskinelt utvalgte streamingtips, satser Filter stadig mer på å vise vei gjennom streaming-jungelen - du finner alle våre anbefalinger under guide-kategorien.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.