NESTE STEG: Henrik Holm (til venstre) fikk internasjonal oppmerksomhet for rollen som Even i NRK-suksessen «Skam». Hans byrå har ikke lagt skjul på at de har store planer for 22-åringen. Her sammen med motspiller Tarjei Sandvik Moe under Gullruten 2017. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NESTE STEG: Henrik Holm (til venstre) fikk internasjonal oppmerksomhet for rollen som Even i NRK-suksessen «Skam». Hans byrå har ikke lagt skjul på at de har store planer for 22-åringen. Her sammen med motspiller Tarjei Sandvik Moe under Gullruten 2017. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Stranger Things sesong 3

Netflix hintet om «Stranger Things»-rolle for Henrik Holm. Nå må de skuffe fansen

«Skam»-fansen gikk bananas i sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da «Skam»-stjerna Henrik Holm (22) signerte kontrakt med det danske byrået Panorama Agency, la ikke byråleder Lene Seested skjul på at de hadde store planer for den unge nordmannen.

I går så det ut til at Holm hadde fått en fot innenfor hos storfisken Netflix.

Strømmetjenestens nordiske Twitter-konto skapte i alle fall spekulasjoner etter at de i går retweetet to bilder som antyder at nordmannen vil bli å se i TV-serien «Stranger Things».

Netflix Nordic kom også med følgende oppfordring, akkompagnert av et smilefjes: «Følg med».

På det ene bildet sitter Holm foran et grønt lerret - en såkalt «green screen» - i det som ser ut til å være en innspilling-setting. Kvinnen ved siden av er den danske skuespilleren Linnea Berthelsen (23), som har rollen som Kali/Eight i den nyeste sesongen av «Stranger Things», som nylig hadde premiere.

Fansen jublet

Twitter-oppdateringa fikk «Skam»-fans til å gå bananas i kommentarfeltet, med kommentarer som «HERREGUD», «Jeg friker ut akkurat nå» og «Jeg gråter».

En Twitter-bruker var litt mer avventende, og kom med følgende beskjed til Netflix:

«La meg bare si at jeg kommer til å bli skikkelig opprørt hvis dette er clickbait. Ikke tull med meg, @NetflixNordix, hjertet mitt tåler det ikke.»

Det ser ut til at personen bør lete fram hjertemedisin - Holm blir nemlig ikke å se i «Stranger Things 3», skal vi tro Netflix.

I en uttalelse sier en talsperson for strømmegiganten følgende:

- I går inviterte Netflix stjerneskuddene Henrik Holm fra «Skam» og danske Linnea Berthelsen fra «Stranger Things» til en leken dansk/norsk debatt, full av rare fakta, forteller Netflix-talspersonen.

- Vi har allerede har sett Isak oppdage «Eleven» i sesong tre av «Skam», og kunne ikke motstå muligheten til å bringe skuespillerne bak Eight og Even sammen for å filme noe spesielt, sier talspersonen videre.

Resultatet blir å se i Netflix Nordics sosiale medier-kanaler.

ELEVEN-LOOKALIKE: I sesong tre av «Skam» mente Isak at Emma (Ruby Dagnall, bildet) liknet på karakteren Eleven fra «Stranger Things». Foto: NRK
ELEVEN-LOOKALIKE: I sesong tre av «Skam» mente Isak at Emma (Ruby Dagnall, bildet) liknet på karakteren Eleven fra «Stranger Things». Foto: NRK Vis mer

Deler byrå

Linnea Berthelsen og Henrik Holm deler agentbyrå, og har begge kontrakt med Panorama Agency.

Berthelsen har fortalt i et intervju at byrået var sentrale da hun fikk sin rolle i den særdeles populære Netflix-serien.

- Castingprosessen gikk enormt raskt. Panorama Agency introduserte meg for casteren i USA, som tilbød at jeg kunne gjøre en casting, sa 23-åringen til Soundvenue i fjor.

Dagbladet har vært i kontakt med Panorama Agency, som ikke ønsker å kommentere saken. De opplyser at verken Henrik Holm eller Linnea Berthelsen er tilgjengelig for kommentar.

«Stranger Things»-skaperne har bekreftet at det blir en tredje sesong av den åttitallsinspirerte tv-suksessen.

OPPFØLGER: Netflix er ute med en ny sesong av serien «Stranger Things». Video: Netflix Vis mer Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer