RETRO-RUMBA: Om alt går etter planen, blir den nye serien tilsynelatende en forløper til en film fra 2001 om en leirskole fra 1981.
RETRO-RUMBA: Om alt går etter planen, blir den nye serien tilsynelatende en forløper til en film fra 2001 om en leirskole fra 1981.Vis mer

Netflix kan samle komikereliten i en ny serie om jødisk leirskole

Basert på kultkalkun.

(Filtermagasin.no): Med blant annet Paul Rudd («Anchorman»), Bradley Cooper («Silver Linings Playbook») og Amy Poehler («Parks and Recreation») under vingene spådde «Wet Hot American Summer» fra 2001 noen av tidas største komikertalenter.

Den ble derimot langt fra noen suksess, verken hos kritikere eller kinogåere, og gikk med dundrende underskudd til tross for et beskjedent budsjett.

Det er ikke dermed sagt at den er død.

Ifølge Variety kan kultkomedien få en storslått gjenoppliving i form av en Netflix-serie i ti deler.

Surrealistisk leirskole
Originalhistorien blar kalenderen tilbake til sommeren 1981, hvor en gjeng veiledere ved den fiktive jødiske leirskolen Camp Firewood gjør seg klare for leirens siste dag.

Det er visst egentlig premisset for en surrealistisk kavalkade av merkelige romanser, en bisarr talentkonkurranse og en astrofysiker som må redde alle fra å bli bombardert av en del fra NASAs Skylab-romstasjon.

Om serien blir noe av, skal planen være å skrive en slags forløper hvor så mange som mulig av de opprinnelige skuespillerne blir med.

Hvordan Netflix i så fall skal få en gjeng i 40-årene til å skildre unge voksne med overbevisning har Variety derimot ikke fått nyss i.

Generasjonsskifte i komibransjen
Netflix har gjenopplivet noen av 2000-tallets mest kritikerroste komiserier de siste par årene, i tillegg til å lage en rekke originale serier.

For eksempel filk kultslageren «Arrested Development» en etterlengtet og oppnøstende fjerdesesong, mens en av de to nye sesongene av «Trailer Park Boys» sendes på strømmetjenesten i høst.

Samtidig frigjøres flere kjente komikere fra kontraktene sine i disse dager. Film- og tvbransjen er midt i sin årlige vårrengjøring, og har kansellert flere store serier.

Blant dem finner man «Parks and Recreation», hvor nevnte Amy Poehler har den populære hovedrollen, og talentfabrikken «Community». Førstnevnte får sin siste sesong i høst.