KANSELLERES: «Luke Cage» blir ikke fornyet for en tredje sesong. Det bekrefter både Marvel og Netflix til nettstedet Deadline. Foto: Myles Aronowitz/Netflix
KANSELLERES: «Luke Cage» blir ikke fornyet for en tredje sesong. Det bekrefter både Marvel og Netflix til nettstedet Deadline. Foto: Myles Aronowitz/NetflixVis mer

Marvel: Luke Cage

Netflix kansellerer enda en Marvel-serie

«Luke Cage» blir ikke fornyet for en tredje sesong.

Det er ikke mer enn ei ukes tid siden Netflix kansellerte Marvel-serien «Iron Fist». Nå er det klart at det heller ikke blir noen tredje sesong av «Luke Cage» på Netflix.

Det bekrefter både Marvel og Netflix til nettstedet Deadline.

- Alle hos Marvel og Netflix er takknemlige til de dedikerte serieskaperne, manusforfatterne, skuespillerne og settarbeiderne som ga liv til Harlems helt disse to siste sesongene, og til all fans som har støttet serien, sier Marvel og strømmetjenesten til nettstedet.

Verken Netflix eller Marvel oppgir årsaken til kanselleringen. Netflix oppgir heller ikke seertall for sine serier.

Ifølge Serienytt ble «Luke Cage» en universal hit som mottok hyllest fra kritikerne. «Iron Fist» skal derimot ha fått en heller lunken mottakelse.

- «Forward always»

Kanselleringen av serien kommer som en overraskelse, ifølge Deadline. En gruppe manusforfattere ledet av serieskaper Cheo Hodari Coker skal ifølge nettstedet hadde jobbet i rundt seks måneder med å lage og tilpasse manus etter tilbakemeldinger fra Netflix og Marvel.

- Så mange minner. Så mange individuelle takketelefoner å ta. Jeg vil bare si takk til Marvel, Netflix, Writer's room, skuespillerne, de som har arbeidet på settet, the Midnight Hour og alle de som opptrådte på Harlems Paradise, og den mest utrolige fanskaren i verden. «Forward always …», skriver serieskaper Cheo Hodari Coker på Twitter.

Luke Cage hadde premiere i september 2016. Serien handler om den tidligere straffedømte Luke Cage, som med overmenneskelig styrke bekjemper kriminalitet og korrupsjon. Mike Colter spiller rollen som Luke Cage.

- Blod, pupper og banning

Dagbladet anmeldte seriens første sesong, og ga den terningkast tre.

- Selv om serien har et skinn av samfunnsbevissthet og psykologisk dybde gjør den ikke så mye mer enn å teste vannet med stortåa. Black lives matter-bevegelsen namedroppes, og selvtekt diskuteres uforpliktende i et par sekunder, skriver Dagbladets anmelder, og fortsetter:

- Som «Jones» har «Cage» en hardere, mer «voksen» tilnærming til superhelter. Her er det mer blod, pupper og banning (hyppig bruk av n-ordet. F-ordet holder de seg unna.) enn i de småprektige spillefilmene.

Med både «Luke Cage» og «Iron Fist» borte fra Netflix' spilleliste, har Marvel nå tre show igjen hos strømmetjenesten: «Daredevil», «Jessica Jones» og «The Punisher».

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at første sesong av «Luke Cage» ifølge nettstedet Serienytt fikk en lunken mottakelse. Det riktige er at serien «Iron Fist» ifølge Serienytt fikk en lunken mottakelse, mens «Luke Cage» ble en universal hit.