Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Netflix med ny knapp som gjør tv-seinga til en lek

Lei av å se den samme introen midt i et seriemaraton av favorittserien? Nå tester Netflix funksjonen som hjelper deg.

SERIEGIGANT: Å se tv-serier forandret seg etter at strømmetjenester som Netflix kom på banen i 2009. Foto: NTB Scanpix
SERIEGIGANT: Å se tv-serier forandret seg etter at strømmetjenester som Netflix kom på banen i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Strømmegiganten Netflix tester nå ut funksjonen som skal hjelpe de mest hekta serietitterne å hoppe over introen til hver episode.

Tjenesten er foreløpig ikke tilgjengelig på alle medieplattformer, men flere PC-brukere har oppdaget funksjonen når de har sett Netflix på datamaskinen, melder The Independent, som kaller knappen «revolusjonerende».

Ifølge The Verge kommer Netflix nå med en knapp som gjør det lettere å hoppe over introduksjonen til utvalgte serier.

Ifølge selskapets talsperson Smita Saran er denne funksjonen en av flere hundre funksjoner som Netflix tester ut hvert år.

The Verge melder at strømmetjenesten gjør dette for å gjøre opplevelsen bedre for brukerne.

Bedre strømmeopplevelse

I stedet for å se på «House of Cards» myke jazzintro til raske bilder over Washington flere ganger om dagen, kan tv-seerne nå hoppe over denne automatisk.

Nordmenn ligger på topp i verden blant dem som betaler mest for strømming i året. Hver husholdning med tilgang til bredbånd brukte i snitt omtrent 800 kroner i året på strømming av film og tv-serier. Det viser tall fra medieanalyseselskapet Informativ.

I tillegg til Netflix, er HBO Nordic og Viaplay strømmetjenester som er store i Norge.

Netflix-begrep

Å se serier på Netflix er også blitt så populært at egne begreper som «Netflix and chill» har oppstått.

Ifølge nettstedet Fusion.net skal begrepet ha oppstått i 2009, etter at Netflix startet streaming-tilbudet, men begrepet fikk imidlertid en annen betydning i 2014.

Hvis man besøker internett-oppslagsverket for slanguttrykk, Urban Dictionairy, og søker på uttrykket «Netflix and chill», kommer følgende beskrivelse opp:

«Det betyr at du besøker partneren din sitt hus, og har sex med Netflix på i bakgrunnen». Begrepet har hatt en stor spredning, spesielt på sosiale medier.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media