Netflix med videohint om den løse tråden fra «Stranger Things»

La ut nyhetssending om jenta alle savner.

HINT?: Netflix tar opp igjen den løse tråden om Barbs forsvinning i «Stranger Things» i denne fiktive nyhetssendingen. Video: Netflix Vis mer

(Dagbladet): Diverse «spoilere» i det som følger: Midt i de varmeste sommerukene i år traff Netflix godt med en serie som er lagt til tiden rundt halloween:

Mysterieserien «Stranger Things» har fått voldsomt stor oppmerksomhet for sin åttitallsdyrkende blanding av nostalgi, science fiction og oppvekstskildring. Seriens hovedplott dreier seg om jakten på den forsvunnede gutten Will Byers, men etter avslutningen på første sesong har mange reagert på én ting:

Hvorfor måtte Barb dø?

Tenåringsjenta Barb forsvant altså også i løpet av seriens gang, som enda et offer for det løpske vesenet som plaget skogene i småbyen Hawkins.

Man skulle kanskje ikke tro noen ville anse Barbs skjebne som en løs tråd, siden det som åpenbart skal være liket hennes blir funnet mot slutten av serien, men internett har rett og slett insistert: Siden i sommer har fans nektet å la Barbs skjebne være i fred.

Enten det gjelder teorier om at hun fremdeles kan være i live eller bare sinne over at favorittkarakteren fikk et så kort liv på skjermen, er det ofte Barb som har blitt diskutert på nettet.

Emneknaggen «Justice for Barb» har i perioder preget sosiale medier. Skuespiller Shannon Purser, som gjorde sin første rolle noensinne som Barb, har takket for all oppmerksomheten.

Barb-stilen ble da også et populært kostymevalg for årets halloween.

Nå har Netflix tydeligvis tatt konsekvensene av karakterens popularitet, og på selve halloween-kvelden delte strømmetjenesten en humoristisk anlagt fiktiv nyhetssending fra Hawkins' lokal-tv på åttitallet. Se videoen øverst i artikkelen.

Dermed er det tydelig at Netflix selv ikke er helt ferdig med Barb. Serieskaperne har på sin side vært særs klare på at Barb faktisk er død, men i disse tv-seriedager har det da hendt merkeligere ting enn at noen kommer tilbake fra de døde.

Andre sesong av «Stranger Things» er ventet i 2017.