Netflix-millioner knuste Telenor

La 200 millioner på bordet.

TAPTE BUDRUNDEN: Netflix skal ha lagt 200 millioner kroner på bordet for de nordiske rettighetene til å sende ti Warner Bros-filmer. Selskapet står blant annet bak den nyeste Supermann-filmen. Foto: Filmweb.
TAPTE BUDRUNDEN: Netflix skal ha lagt 200 millioner kroner på bordet for de nordiske rettighetene til å sende ti Warner Bros-filmer. Selskapet står blant annet bak den nyeste Supermann-filmen. Foto: Filmweb. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) I går ble det kjent at Telenors strømmetjeneste Comoyo View legges ned.

I dag skriver Kampanje at en attraktiv filmpakke bestående av ti av de største Warner Bros-produksjonene nylig skal ha gått til Netflix i Norden. Warner Bros står bak storfilmer som «Hobbiten», «The Great Gatsby», «Getaway» og Supermann-filmen «Man of Steel».

Knuste konkurrentene Den amerikanske strømme-giganten skal ifølge Kampanje ha budt 33 millioner dollar - rundt 200 millioner kroner - for de rettighetene, og dermed knust alle konkurrenter i budkampen.

Et konkurrerende bud fra Telenors og Bonniers betal-TV-kanal C More skal ha ligget på rundt 60 millioner kroner, ifølge Kampanje.

Netflix skal også planlegge å bruke en milliard dollar på innhold framover, samt 350 millioner dollar på å forbedre tjenesten.

- Driver opp kostnadene Da det i går ble kjent at Comoyo View legges ned, brukte Comoyo-sjef Sven Størmer Thaulow de økonomiske musklene til Netflix og de resultatene det har fått for innkjøpspriser på film som en av forklaringene på hvorfor Telenor ikke lyktes med sin satsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer