Netflix saksøkt: - Framstilt som sinnssyke

Fire deltakere i dokumentarserien «Afflicted» saksøker strømmegiganten for ærekrenkelse.

SAKSØKER: Bekah Dinnerstein er blant «Afflicted»-deltakerne som saksøker Netflix. Hun lider ifølge seg selv av ekstrem muggsoppallergi. Foto: Skjermdump / Netflix
SAKSØKER: Bekah Dinnerstein er blant «Afflicted»-deltakerne som saksøker Netflix. Hun lider ifølge seg selv av ekstrem muggsoppallergi. Foto: Skjermdump / Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Forvirrende symptomer. Kontroversielle diagnoser. Dyre behandlinger. Sju mennesker med kronisk sykdommer søker etter svar - og lindring». Slik lyder den offisielle beskrivelsen av Netflix' dokumentarserie «Afflicted».

Nå blir strømmegiganten saksøkt av flere deltakere for ærekrenkelse, svindel og krenkelse av privatlivets fred. Dette melder Deadline.

Serien handler om mennesker med kroniske lidelser. Noen av tilstandene deltakerne hevder å lide av, som «el-overfølsomhet», er ikke anerkjente diagnoser. Det sier lege og forfatter Wasim Zahid.

- Vi vet at elektrisitet ikke påvirker menneskekroppen på den måten. Det har vi nok kunnskap om både medisin og fysikk til å slå fast, sier han til Dagbladet.

Mener seg lurt

Det er deltakerne Jamison Hill, Pilar Olave, Jill Edelstein og Bekah Dinnerstein som står bak den 50 sider lange klagen.

De hevder at de ble lurt til å delta i et «slibrig realityprogram som satte spørsmålstegn ved eksistensen av deres kroniske sykdommer, og framstilte dem som late, sinnssyke, hypokondere som fortjente å bli hetset», ifølge klagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer