FORTSETTER: TV-serien «Insatiable» har blitt beskyldt for både sexisme og diskriminering av overvektige. Nå kommer sesong to. Video: NetflixVis mer Vis mer Vis mer Vis mer

«Insatiable» sesong to:

Netflix-serien ble kritisert for vitser om pedofili og voldtekt. Nå kommer oppfølgeren

- «Insatiable» inneholder vitser om pedofili og voldtekt som fikk meg til å grøsse så hardt at huden min fysisk falt av kroppen.

Netflix-serien «Insatiable» ble møtt med massiv kritikk da den ble tilgjengelig på strømmetjenesten i midten av juli.

Bare i forkant av premieren ble det samlet inn over 100 000 underskrifter for å få programmet stoppet. Kritikken gikk på «fatshaming»; latterliggjøring av det å være overvektig. I tillegg til vitser om pedofili og voldtekt.

Konseptet er at tenåringen Patty blir mobbet og ignorert på grunn av overvekt. Når hun deretter mister flere kilo snur hverdagen hennes seg plutselig - og så skal hun hevne seg på sine mobbere.

Netflix svarte med å be kritikerne avvente, og om se programmet før de felte sin dom. De ble tatt på ordet.

Grønt lys

- Jeg har sett alle 12 - 12, sier jeg deg, 12! - episodene av «Insatiable», og det viser seg at programmet slettes ikke er så ille som du forestilte deg. Det er faktisk verre, på måter ingen kunne forutsett, svarte en tv-anmelder i Vulture.

- «Insatiable» inneholder vitser om pedofili og voldtekt som fikk meg til å grøsse så hardt at huden min fysisk falt av kroppen, kravlet inn i bilen min og kjørte til stranda så den kunne ta en ferie fra serien, står det videre i anmeldelsen.

Netflix bryr seg tilsynelatende ikke om nevneverdig om kritikken.

Torsdag ble det nemlig kjent at skandale-serien har fått grønt lys til en andre sesong. Det skriver blant annet Variety.

«FATSHAMING»: Tidligere har over 100 000 skrevet under på en kampanje som ba Netflix om å avlyse serien «Insatiable». Foto: Tina Rowden / Netflix / NTB scanpix
«FATSHAMING»: Tidligere har over 100 000 skrevet under på en kampanje som ba Netflix om å avlyse serien «Insatiable». Foto: Tina Rowden / Netflix / NTB scanpix Vis mer

Det er foreløpig ikke spesifisert når den blir tilgjengelig på Netflix. De foreløpige episodene ligger ute på strømmetjenesten. Hovedrollen spilles av Debby Ryan (25).

- Ondskapsfullt og kjedelig

Og Vultures anmelder var ikke alene i sin dom av Netflix-serien. Buzzfeed var også lite begeistret og kalte serien for «ekstremt støtende».

- Enten det er tilsiktet eller ikke, ender budskapet opp med å være at tynne folk har historier som er verdt å fortelle, mens tjukke hører hjemme i marerittaktige flashbacks og reduseres til billige vitser, skrev deres anmelder.

Vox beskrev serien som «obskønt ondskapsfull og dødelig kjedelig på én og samme tid».

National Public Radio kalte serien for «lat og kjedelig».

HOVEDROLLE: Debby Ryan (25) spiller hovedrollen som Patty Bladell. Foto: Tina Rowden / Netflix
HOVEDROLLE: Debby Ryan (25) spiller hovedrollen som Patty Bladell. Foto: Tina Rowden / Netflix Vis mer

- Om bare det verste med Netflix' «Insatiable» var den late framstillingen av overvektige, eller den tonedøve bruken av voldtekt og seksuelle overgrep som humor, eller bruken av rasistiske stereotyper, eller framstillingen av sørstatsfolk som dumme hillbillyer, eller overbevisningen om at det å være tiltrukket av noen med samme kjønn enten er noe iboende festlig eller en slags viktig lærepenge ..., skrev en oppgitt NPR-anmelder.

Kritikken fra Fast Company var heller ikke spesielt flatterende.

- De som ville ha programmet avlyst på grunnlag av seriens trailer, har bare sett toppen av et ekstremt uansvarlig isfjell, skrev deres anmelder.