Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Netflix snapper opp «Breaking Bad»-avleggeren

Advokatserien «Better Call Saul» kommer rett på nett i Norge.

STRAFFERETT PÅ NETT: «Breaking Bad»-spinoffen «Better Call Saul» kommer først på Netflix i Norge. Foto: AMC
STRAFFERETT PÅ NETT: «Breaking Bad»-spinoffen «Better Call Saul» kommer først på Netflix i Norge. Foto: AMC Vis mer

(Filter): Den ganske så sleazy advokaten Saul Goodman (spilt av Bob Odenkirk) står igjen som manges favorittfigur etter «Breaking Bad». Tilsvarende mange gleder seg derfor stor til den planlagte spinoff-serien «Better Call Saul».

I dag melder streamingtjenesten Netflix at de har sikret seg nettrettighetene til serien for Europa og Latin-Amerika.

Det betyr at episodene vises få dager etter tv-premieren i USA (der den sendes på AMC Networks).

Ingen binge-seeing altså, men allikevel ganske ålreit. Vi var mange som fulgte «Breaking Bad» på samme måten via engelske Netflix (les forøvrig Hasse Hopes komplette guide til binge-watching).

Før - og etter? - «Breaking Bad» er kjent for å være en av de beste seriene i denne nye gullalderen for TV-serier.  Serien har også vist seg å være svært populær blant Netflix-medlemmer over hele verden. «Better Call Saul» lover å videreføre den gode tradisjonen og historiefortellingen fra «Breaking Bad». Vi er stolte av å samarbeide med Sony Pictures Television og å kunne tilby Saul Goodman til våre medlemmer over hele verden, sier Ted Sarandos, innholdsansvarlig i Netflix, i pressemeldingen.

«Better Call Saul» er satt til tida før familefaren Walter White ble Arizonas narkokonge, men Odenkirk har tidligere sagt at serien også kan finne sted etter at «Breaking Bad» sluttet.

- Så jeg vet ikke hva de kommer til å gjøre. Jeg vet at de har snakket om en forløper, men de har også snakket med meg om en oppfølger - og de har også snakket om en miks mellom forløper og oppfølger, sa Odenkirk.

Drama og komedie Vince Gilligan, mannen bak «Breaking Bad», er sjef også denne gang. Tidligere i år hadde han blant annet følgende å si om «Better Call Saul».

- Hvis «Breaking Bad» var 75 prosent drama og 25 prosent komedie, kommer fordelingen i «Better Call Saul» til å være motsatt.

Innspillingen starter i mai, og serien skal etter planen ha premiere en gang mellom august og oktober til neste år.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Filtermagasin.no - Norges beste film- og tv-blogg.