Netflix-storserie totalslaktes

- Muligens deres verste serie så langt.

ØDE ØY: En gruppe mennesker forsøker å overleve på en øde øy, uten å huske hvordan de har havnet der, i Netflix-serien «The I-land». Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Strømmetjenesten Netflix er blitt kjent for å tilby et enormt utvalg av filmer og tv-serier innen alle kategorier. Mange av dem har høstet anerkjennelse fra kritikerne: Dagbladet har for eksempel hentet fram gode terningkast for nykommerne «Mindhunter» og «Unbelieveable», mens fjorårets Netflix-film «Roma» til og med vant Oscar.

Men ikke alt strømmegiganten kommer med, får en like god mottakelse. Den siste storsatsingen deres, sci-fi-serien «The I-land», har fått både kritikere og seere til slakterbenken.

Serien, som ble sluppet i forrige uke, har rukket å bli gjort narr av på Twitter og å samle seg opp imponerende svake anmeldelser.

Scorer null

I «The I-land» våkner en gruppe mennesker opp på en øde øy. De husker ikke hvordan de kom seg dit, og snart begynner mystiske ting å skje. Høres det litt kjent ut? Serien sammenliknes av mange med «Lost», som handler om de overlevende etter et flyhavari på en øde øy.

Serien har ikke fått så mange anmeldelser ennå, men har til nå en score på 0 % - det vil si bare negative anmeldelser - hos Rotten Tomatoes, som samler anmeldelser.

The Guardian slår til med en stjerne av fem mulige til serien, som de mener er en slags blanding av nettopp «Lost» og «The Matrix».

«Nei, dette er ikke en uttrykksløs parodi på dårlig sci-fi. (...) Det er virkelig så dårlig som det ser ut som», skriver avisa, som også beskriver åpningsepisodene som «katastrofale».

«Netflix' forsøk på å kanalisere «Lost» fører i stedet til det som muligens er deres verste serie til nå», skriver The Hollywood Reporter, og fortsetter med å beskrive det som at ingen ting i serien fungerer:

«Netflix' «The I-land» er forferdelig, men den er forferdelig av den typen som gjør at jeg har spørsmål hele veien», skriver kritiker Daniel Fienberg.

Kritiserer manus

Kritikerne påpeker også at manusarbeidet er elendig, med merkelige replikker. Nettstedet Rogerebert.com mener serien er «nesten så dårlig at du bør se den».

«Dialogen er så oppstyltet at man lurer på om den ble kjørt gjennom Google Translate, og karakterene er like grunne som en søledam på en parkeringsplass», skriver kritikernettstedet.

Det er ikke kjent hva Netflix selv mener om kritikerne og publikums reaksjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer