TALKSHOWVERT: Chelsea Handler forlater talkshowet «Chelsea Lately» på kanalen E! i slutten av 2014 og starter forberedelsene til et nytt talkshow på Netflix i 2016. Foto: Dan Steinberg/Invision/AP, File
TALKSHOWVERT: Chelsea Handler forlater talkshowet «Chelsea Lately» på kanalen E! i slutten av 2014 og starter forberedelsene til et nytt talkshow på Netflix i 2016. Foto: Dan Steinberg/Invision/AP, FileVis mer

Netflix vil revolusjonere talkshowformatet

Hyrer inn Chelsea Handler.

(Filtermagasin.no): Ifølge TV Fanatic har komikeren Chelsea Handler inngått en avtale med Netflix om å starte et eget talkshow på strømmetjenesten (den norske utgaven inkludert) fra og med 2016.

I en pressemelding sier Handler, som nylig annonserte at hun hopper av talkshowet Chelsea Lately (og var blant kandidatene til å ta over etter David Letterman), at hun måtte jobbe utenfor boksen for å holde interessen oppe om hun skulle fortsette i talkshowbransjen.

- Sammen med Chelsea Handler ser Netflix frem til å gjenoppfinne senkveldstalkshowet for «se når du vil»-generasjonen. Vi starter med den senkveldsdelen, sier Netflix' sjef for innholdsanskaffelse, Ted Sarandos.

Oppdatert format
Det gjenstår å se hvorvidt Netflix for alvor tilpasser seg måten mange allerede konsumerer talkshow - i klippform på nettet, og hvorvidt det blir noen andre revolusjoner enn «se når du vil» innen talkshow-sjangeren fra Handler.

Variety skriver at Netflix planlegger et «oppdatert format».

Imidlertid sies formen å være Handler som tøyser med popkultur koblet med tradisjonelle gjesteintervjuer - temmelig tradisjonell, altså.

- Vil drite i hva som skjedde på mandag
Ikke alle er overbevist om at et Handler-talkshow på Netflix er den smarteste ideen.

Under overskriften «Vil Chelsea Handlers nye senkvelds-talkshow bli Netflix' første store feilsteg?» stiller Vulture-skribent Jesse David Fox spørsmål ved strategien om hvorvidt et talkshow kan lykkes når det løsriver seg fra et fast tidspunkt på en fast kveld og i stedet går for en «se når du vil»-strategi.

- Det er senkvelds-biten som teller. Vel, ikke «sent», men implikasjonen om at «kveld» betyr den kvelden. Det er grunnlaget for at formatet eksisterer. Ta det bort, og hva står igjen? Du kan ikke snakke om aktuelle temaer «on demand».

Ifølge Fox bruker mange folk talkshowene til å oppdatere seg på nyhetsbildet (og da ikke bare «The Daily Show») og åpningsmonologene deres, samtidig som mye av humoren der hentes fra aktualiteten i vitsinga.

- Om Joe Biden og Kanye West gjør noe teit på mandag kan du få komikk ut av å bare påpeke det mandag kveld. Når man kommer til torsdag kan det hende de har gjort noe enda teitere, og folk vil drite i hva som skjedde på mandag.

Fox trekker frem flere andre sider ved talkshowet han mener vil lide, og alt koker ned til at mye av kjerneverdien ligger i formatets natur som ferskvare.

- Foruten aktualiteten til vitsene mister du også spenninga - at uansett hvordan verten har det den dagen, så er det i showet.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.