KOMMENTARER

Suksess med «Bird Box» og «Roma»:

Netflix vil slåss med filmstudioene på alle felt, og det blir det noen spennende filmer av

Men kanskje sluker de alt til slutt.

REKORD: Ifølge Netflix slår «Bird Box» alle strømmetjenestens seerrekorder, men flere er skeptiske til tallene. I tillegg er kritikerne delt. Video: Netflix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

To talende ting skjedde på tampen av filmåret 2018. Det ene var at «Bird Box», en dystopisk fremtidsthriller med Sandra Bullock, ble strømmet av noe nær 45 millioner seere i uken etter den ble lansert på nett. Det andre var at «Roma», en dramafilm signert Alfonso Cuarón, som vant Oscar beste regi for «Gravity», gikk igjen på nesten alle kåringer av årets beste filmer. Den var elsket av kritikerne såvel som av Barack Obama.

Det sofistikerte og dels selvbiografiske dramaet er filmet i lyrisk sort/hvitt og regnes som Oscar-favoritt. Begge filmene er sendt ut i verden av Netflix. Strømmetjenestenen viser slik at den har som intensjon å gå de tradisjonelle filmstudioene i næringen på alle felt. Suksessen til «Bird Box» har slått selskapets tidligere seerrekorder.

Den er en sjangerøvelse i uhygge: Sammen med to små barn stavrer Bullock rundt i en kollapset verden med bind for øynene, for å unngå de usynlige monstrene som får alle som ser dem, til å begå selvmord. Kritikkene har vært lunkne, men et memebasert liv på nett, som har inspirert seerne selv til å snuble rundt med øynene dekket mens de dokumenterer det hele, gir filmen oppdrift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer