Nett i bøtta for Schibsted

Mediegiganten Schibsted sliter med økonomien, og mye skyldes elendige resultater i selskapets satsing på Internett. Årets tre første måneder gir regnskapsføreren triste tall til regnskapsboka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som så mange andre nettaktører taper også mediegiganten i norsk målestokk, Schibsted, penger i stor skala på Internett.

Selskapet tjente bare to lusne millioner av en omsetning på over to milliarder kroner de tre første månedene i år.

På samme tid i fjor var det samme resultatet før skatt 216 millioner kroner. Det hjelper ikke at selskapet tjener penger på tradisjonell avisdrift, så lenge de samme pengene renner ut igjen til en nettsatsing som ikke tar av og et TV2 som for tida ikke driver noen gullgruve.

Ren tapsdrift

Scandinavia Online (SOL), som Schibsted eier sammen med Telenor og svenske Telia, belastet regnskapet med minus 33 millioner kroner. Schibsted-avisenes nettdrift sto også for et driftsresultat på minus 23 millioner kroner, tre ganger så mye som på samme tid i fjor.

Det er ikke bare i norske nett-aviser det går tregt - også i Sverige, hvor Schibsted eier flere store aviser, taper selskapet på Internett.

- Vi justerer nettsatsingen i Sverige fordi nettannonsemarkedet er så svakt, sa konsernsjef Kjell Aamot under selskapets resultatframlegging i går. Han sa at han håpet at dette annonsemarkedet skal ta seg opp, men innrømmet at andre kvartal nok også vil bli dårlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer