DEBATT

Nett-trollet er også et offer for radikalisering

Disse radikaliserte er verken ungdom eller muslimer, men etnisk norske middelaldrende menn. 

NETT-TROLLET: Dette er også en gruppe det burde vært seminarer for og om. Dette er også en gruppe som er «offer» for radikalisering, skriver Amal Aden
NETT-TROLLET: Dette er også en gruppe det burde vært seminarer for og om. Dette er også en gruppe som er «offer» for radikalisering, skriver Amal Aden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Samfunnet er opptatt av radikalisering av unge muslimer, spesielt unge menn. Det blir holdt store seminarer og det er et tema som stadig er i mediene. Vi spør oss; hvem er disse ungdommene som blir radikalisert? Mange foreldre frykter at deres ungdom skal bli hjernevasket av ekstreme islamister. Både konservative og liberale muslimer er redde og forsøker å stå sammen i kampen mot radikalisering.

Jeg blir veldig bekymret når norsk ungdom, som bor i et av verdens tryggeste land, romantiserer krig og er villige til å dø. Det er skremmende å se den økende ekstreme holdningen enkelte muslimske ungdom har. Dessverre får vi et negativt fokus på både islam og muslimer.

Men i dag har jeg lyst til å sette fokus på en annen gruppe som også har blitt radikalisert og som også bekymrer meg. Denne gruppen er verken ungdom eller muslimer, men etnisk norske middelaldrene menn. Du møter dem gjerne i kommentarfeltene på nettet og på Facebook. Mange er trolig vanlige samfunnsborgere som har blitt mer og mer radikalisert, ikke av islamister, men av islamofobe. Dette er personer som frykter alt som er fremmed. Det er vondt å se hva enkelte skriver, spesielt når de ikke klarer å skille mellom religionen islam og muslimer, eller radikale muslimer og liberale muslimer. Slik jeg oppfatter og leser det de skriver, har de verken kunnskap om islam eller muslimer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer