John Arne Riise

Nettavisen har Riise på nakken - igjen

Kredittsjekk-krangelen mellom tidligere fotballproff John Arne Riise og Nettavisen kan eskalere denne uka. Riise varsler millionsøksmål dersom han får medhold i PFU.

I LANGVARIG FEIDE: John Arne Riise har klaget inn Nettavisen til PFU og varsler millionsøksmål dersom han får medhold. Foto: NTB Scanpix/ Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manager Erland Bakke og tidligere fotballproff John Arne Riise har klaget inn Nettavisen til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for en rekke brudd på pressens Vær varsom-plakat.

Saken avgjøres på onsdag, men det er ikke sikkert at det er PFU som får siste ord i den langvarige feiden mellom Riise og avisa.

Dersom Nettavisen felles for brudd på god presseskikk, er neste steg å trekke avisa for retten, får Dagbladet opplyst av Bakke mandag formiddag. Der vil de, ifølge Bakke, kreve dem for mellom 2 og 2,5 millioner kroner.

- John Arne Riise led økonomiske tap som følge av artikkelen. Får vi medhold i PFU, går vi til søksmål mot Nettavisen. Vi skal dokumentere tapet og be retten ta stilling til det. I tillegg vil vi be om erstatning, sier manageren til Dagbladet.

PFU-felt i 2018

Nettavisen ble i 2018 felt i PFU for omtale av barna til John Arne Riise i forbindelse med en sak om en økonomisk familiekonflikt. Et søksmål mot Nettavisen har vært i støpeskjeen over tid, sier Bakke.

- John Arne hadde ikke tid tidligere og vi valgte å legge det dødt. Men en fellelse i vår favør i PFU denne gangen vil gi oss et godt grunnlag for et søksmål, sier Bakke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer