Nettavisen permitterer 20 ansatte

I seks uker. 12 fra redaksjonen.

Nettavisen permitterer 20 ansatte
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nettavisen har et vondt år bak seg, med 63 millioner kroner i underskudd og flere runder med nedbemanning der totalt 37 ansatte har måttet gå.

Prosessen er ennå ikke over, og i dag melder Journalisten.no at Nettavisen nå permitterer 20 ansatte, tolv av disse fra redaksjonen.

Permisjonen varer i seks uker, og ledelsen varsler at ytterligere permisjoner utover de første 20 kan bli aktuelt.

- Vi håpet og trodde selvfølgelig at den siste nedbemanningsrunden i vinter skulle være nok. Men forholdene tatt i betraktning er vi jo glade for at det blir permitteringer og ikke oppsigelser. Det viser at ledelsen og styret har tro på at det er et forbigående fenomen vi er inne i nå, sier klubbleder Sjur Kvamme til Dagbladet.no.

- Men vi synes selvfølgelig at dette er en utrolig frustrerende og kjip situasjon som vi definitivt skulle vært foruten, sier Kvamme videre.

Redaksjonsklubben har fått gjennomslag for at permitteringene skal være rullerende for deres medlemmer. 11 av de som nå tas ut i permisjon er klubbmedlemmer. Dersom det blir behov for mer permitteringer, vil disse få komme tilbake på jobb, mens andre må ut i permisjon.

- Dette synes vi var veldig viktig at ledelsen gikk med på, sier Kvamme, som nå skal i klubbmøte for å diskutere situasjonen videre.

Dagbladet.no kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer