Nettavisen-sjef er positiv til salg

TV 2 vil bli kvitt tapssluk.

(Dagbladet.no): TV 2 ønsker å selge Nettavisen til TV 2s eiere, Egmont og A-pressen, og vil nå inngå forhandlinger, vedtok kanalen i et styremøte i ettermiddag.

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum er fornøyd med vedtaket om at TV 2, som har vært heleier siden 2003, ønsker seg ut.

Tapsluk

- Vi ser på det som positivt og det passer oss godt samarbeidsmessig å få Egmont og A-pressen som eiere. De får en stor nasjonal trafikkmaskin og vi får langsiktige og gode eiere, sier Stavrum til Dagbladet.no.

- Samtidig så er vi i samme eierfamilie som TV 2, og vil fortsette å ha et samarbeid, sier Stavrum.

Nylig ble det kjent at Nettavisen ligger an til å få et underskudd på 60 millioner kroner i år, men Stavrum aviser at det økonomiske sluket er årsak til vedtaket.

- De tingene har ikke noe med hverandre å gjøre. Vi passer bedre med Egmont og A-pressen, mener Stavrum.

Vil styrke nettposisjon

TIL SALGS: Nettavisen, her representert ved redaktør Gunnar Stavrum.
TIL SALGS: Nettavisen, her representert ved redaktør Gunnar Stavrum. Vis mer

Ifølge TV 2-sjef Alf Hildrum er årsaken til vedtaket at styret vil «fokusere TV 2-Gruppens nettinvesteringer om et fjernsynsfaglig utgangspunkt», skriver TV2.no.

- Ledergruppen ønsker ytterligere å styrke TV 2s posisjon på nett og mobil. Vi må samordne vår redaksjonelle og markedsmessige aktivitet og ta utgangspunkt i tv i arbeidet med nett. Endringene har basis i den framgang vi har hatt både i Sumo, TV 2.no og våre øvrige nettaktiviteter, sier Alf Hildrum til egen kanal.

Også TV 2-klubben er positive til utskiftningen på eiersiden, sier klubbleder Finn Ove Hågensen til Dagbladet.no.

- Fra klubbens side så var det forståelse for at noe måtte gjøres. Nettavisen har dratt ned TV 2-gruppens resultat i mange år. Nå er det TV 2s eiere det skal forhandles med, så jeg går ut ifra at de kjøper for å utvikle Nettavisen positivt videre og ikke legge ned, sier Hågensen.

Nettavisen-sjef er positiv til salg