Nettavisen skrev at TV-kokk ville drepe alle veganere. Så spurte de om lesernes mening

- Med på å undergrave både pressens og Nettavisens troverdighet.

BLE FJERNET: Avstemningen, som lå i en sak publisert på Side2.no, ble fjernet tidligere i dag. Foto: Skjermdump / Twitter
BLE FJERNET: Avstemningen, som lå i en sak publisert på Side2.no, ble fjernet tidligere i dag. Foto: Skjermdump / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag tidlig publiserte Nettavisens Side2 en sak om den italienske TV-kokken Gianfranco Vissani, som under en TV-innspilling sammenliknet veganere med Jehovas Vitner, og sa at han ville drept dem alle sammen.

I den opprinnelige artikkelen lå det en avstemning, som lød som følger:

«Hva er din mening om Vissanis uttalelser?».

Svaralternativene var: «Jeg er enig med kokken», «Det er helt hårreisende å komme med slike uttalelser!» og «Jeg har ingen mening om saken».

«Nettavisen tar ikke stilling, men lar leserne bestemme»

Eivind Trædal, bystyrerepresentant i Oslo for Miljøpartiet de grønne, tok et skjermbilde av avstemningen før den etterpå ble fjernet fra saken.«Bør vi drepe alle veganere? Nettavisen tar ikke stilling, men lar leserne bestemme», skriver han om bildet som han har delt på Twitter.

Han opplyser under bildet at 53 prosent skal ha svart at de var enig i kokkens uttalelser, før avstemningen ble sletta.

- Det er bra at Side2 fjerner det, men veldig merkelig å lage en slik avstemning. Det er mange som sier de synes det er flaut og ubehagelig å si at de er veganere. Da hjelper det ikke mye å få en «avstemning» om man fortjener å bli drept. Det er ganske absurd. Jeg forstår ikke hvorfor folk blir så provosert over hva andre spiser. Særlig med tanke på at det å spise mindre kjøtt er noe av det viktigste vi kan gjøre for å redusere forurensingen og ressursforbruket vårt, og ikke minst spare livet til flere dyr, skriver Eivind Trædal i Miljøpartiet de grønne i en sms til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer