Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nettdebatt = hets. Eller?

Dagbladet.no søker rådgivere: Bli med i leserpanelet og vær med på å forme nettdebatten!

(Dagbladet.no) Er nettdebattene så ille som sitt rykte? Vi trenger din mening!

Mandag denne uken fikk Stig Inge Bjørnebye medhold i PFU. Den tidligere Start-treneren klaget inn Agderposten for å ha publisert en artikkel om sexryktene som gikk om ham i nettforumet til avisen Fædrelandsvennen.

Klagen og medholdet gjaldt en redaksjonell artikkel basert på rykter, men PFU valgte også å nevne redaksjonenes ansvar for så snart som mulig å fjerne innlegg fra nettdebattene som bryter med god presseskikk.

Dagbladet.no tar debatten om nettdebatt og PFUs uttalelse på alvor og inviterer deg til å delta i et leserpanel som skal fungere som rådgivere for debattredaksjonen.


Noe av det vi lurer på, er:

• Hvordan bør nettdebatten moderes?

• Hvor går grensen mellom moderering og sensur?

• Hva har artikkelens innhold og tema å si for debatten under?

DEBATT PÅ NETT: Dagbladet.no tar debatten om nettdebatt på alvor og inviterer deg til å delta i et leserpanel som skal fungere som rådgivere for debattredaksjonen. Foto: Sxc.com
DEBATT PÅ NETT: Dagbladet.no tar debatten om nettdebatt på alvor og inviterer deg til å delta i et leserpanel som skal fungere som rådgivere for debattredaksjonen. Foto: Sxc.com Vis mer

• Hvordan kan vi gjøre debattene våre til en plass for meningsmangfold?

• Hvorfor bør vi ha/ikke ha anonym deltakelse på Dagbladet.no?

• Hva er mengdeforholdet mellom udemokratiske/hatske/irrelevante innlegg og saklige innlegg?

Vil du være med på å svare på disse og flere spørsmål og være med på å forbedre og å forme nettdebatten på Dagbladet.no? Send en mail til nba@dagbladet.no og fortell kort om deg selv og om hvorfor du vil være med!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media